Bomba anului în sportul românesc: Naţionala de rugby aşteaptă biletele pentru Mondiale la masa verde!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, aşteaptă vestea cea mare
Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, aşteaptă vestea cea mare

Ce ironie a sorţii: „Stejarii“ au fost descalificaţi de la ultima ediţie a Mondialului din cauza folosirii unui sportiv fără drept de joc. Acum, din cauza unei situaţii similare, românii au pus deja şampania la rece şi aşteaptă doar confirmarea oficială venită de la World Rugby.

Terminând pe locul 3 în cadrul Rugby Europe Championship, după Georgia şi Spania, naţionala României a ratat calificarea directă la Mondialul din 2023. „Stejarii“ au ajuns într-o altă grupă din care vor face parte o naţională de pe continentul american, una din zona Asia / Oceania şi una din Africa. Doar că, aproape sigur, România nu va mai evolua în această serie care pune la bătaie încă un bilet pentru CM 2023. Pentru că, potrivit Fanatik, România va lua locul Spaniei la turneul final din Franţa!

Naţionala iberică ar fi folosit un jucător neeligibil, vorbim despre pilierul sud-african Gavin van der Berg, şi ar urma să fie descalificată de la CM 2023. În plus, Spania va fi şi depunctată şi amendată pentru încălcarea regulamentului! 

În acest caz, România, care s-a clasat după Spania în cadrul Rugby Europe Championship, va lua locul ibericilor la Mondialul de anul viitor. România va „moşteni“, de asemenea, grupa din care face parte Spania, în acest moment, alături de Africa de Sud, Irlanda, Scoţia şi o echipă care va veni din zona Asia / Pacific, cel mai probabil, Tonga.

8 septembrie – 28 octombrie e perioada în care se va juca Mondialul de rugby, în 2023, în Franţa.   
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite