Boloni, victima unei situaţii incredibile în Belgia: Doar în ţările arabe i s-a mai întâmplat aşa ceva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ladislau Boloni a plecat de la Gent după doar 25 de zile
Ladislau Boloni a plecat de la Gent după doar 25 de zile

Amatorismul în fotbal nu există doar în zona noastră sau în Orientul Mijlociu. Cine se îndoieşte de acest lucru, trebuie să citească despre aventura lui Ladislau Boloni (67 de ani) la Gent, vicecampioana Belgiei din sezonul trecut.

Ladislau Boloni e cunoscut drept un antrenor exigent, dar cu rezultate foarte bune. Mai ales în Belgia! În această ţară, a luat trei trofee cu Standard Liege (titlul în 2008-2009 şi Supercupa în 2008 şi în 2009). Şi între iunie 2017 şi august 2020 a transformat Antwerp într-o formaţie respectată din campionat, în condiţiile în care echipa tocmai revenise în prima ligă, în 2017, după ani la rând, în ligile inferioare.

La finalul stagiunii precedente, Boloni a pus însă capăt mandatului de la Antwerp, considerând că ideile sale pentru a duce echipa la nivelul următor nu sunt împărtăşite de conducere. Iniţial, s-a spus că Boloni va merge, iarăşi, în fotbalul arab, la Al-Khor (Qatar). Doar că, pe ultima sută de metri, a fost numit la Gent, la 20 august, iar mutarea părea a fi mult mai bună decât o revenire în Qatar.

Ce a urmat însă e şocant pentru o grupare bună dintr-un campionat decent din Occident.

Atacat vehement de jucători, conducători şi fani

Potrivit gsp.ro, care citează presa belgiană, Boloni a fost dat afară, astăzi, de Gent, la doar 25 de zile după ce fusese numit în funcţia de antrenor! Bilanţul său? Două înfrângeri şi o victorie în campionat. 

Au fost 25 de zile tumultoase pentru fostul selecţioner, care ba a fost atacat de jucători, ba criticat de presă şi de fani! Iar astăzi, preşedintele Ivan De Witte a dat verdictul în privinţa românului:

*O decizie dificilă. I-am spus adio lui Laszlo Boloni. A fost o greşeală, pentru care îmi asum responsabilitatea. Am judecat eronat situaţia şi poate că m-am grăbit în urmă cu câteva săptămâni. Trebuie să recunosc acest lucru.

*Să fiu sincer, de când sunt preşedinte am întâlnit rareori o asemenea opoziţie din partea fanilor şi a jucătorilor. «Meciul» nu era acolo şi asta nu e vina antrenorului. A fost o hotărâre proastă. Punct.

A avut exeprienţe similare în Emirate şi în Arabia Saudită

Boloni a lăsat Gent pe locul 16 din 18 în prima ligă, cu 3 puncte după cinci etape, în condiţiile în care primele două meciuri au fost bifate de fostul tehnician, danezul Jess Thorup.

Ceea ce i s-a întâmplat acum lui Boloni e similar cu experienţele de care a avut parte în zona arabă. În 2010, a rezistat la Al-Wahda din Abu-Dhabi (Emirate), între mai şi septembrie şi, intrând în conflict cu o parte dintre jucători, a fost demis chiar după prima victorie!

Apoi, la Al-Ittihad Jeddah (Arabia Saudită), a rezistat între iulie şi noiembrie 2015. Şi aici a avut un conflict deschis, în timpul unui meci, cu australianul James Troisi, după cum „Adevărul“ a scris aici, în momentul în care l-a scos din teren pe jucător.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite