Boloni, „turbat“: fostul selecţioner a fost filmat într-un moment în care a făcut o criză de nervi. Ce l-a scos din sărite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ladislau Boloni e la doar două puncte de locul 1 în Arabia Saudită, însă situaţia sa la Al-Ittihad e una extrem de agitată.

La 14 ani după episodul din meciul cu Italia în care Ionel Ganea a vrut să-l ia la bătaie, antrenorul a dat peste un alt jucător cu probleme comportamentale, australianul Troisi.

Marţi, într-o partidă contând pentru etapa a 6-a, echipa pregătită de tehnicianul de 62 de ani a remizat, în deplasare, 1-1 cu Al-Fateh, formaţie la care joacă fostul stelist Elton. Cu Lucian Sânmărtean titular şi integralist, Al-Ittihad a fost condusă din minutul 17, însă a egalat, relativ repede, în minutul 28. 

Pe final, atunci când oaspeţii forţau victoria, Boloni l-a schimbat pe australianul James Troisi. Atacantul de 27 de ani a ezitat câteva secunde până s-a hotărât să iasă de pe teren, iar atunci când a ajuns în dreptul lui Boloni, acesta a intenţionat să-l îmbrăţişeze în semn de mulţumire pentru efortul depus. Numai că Troisi s-a îndepărtat, iar în trecere i-a aruncat nişte cuvinte antrenorului, reproşându-i schimbarea . 

A fost momentul în care Boloni s-a transformat într-un „vulcan“. S-a dus după Troisi şi a ţipat atât de tare, încât, oarecum surprins, australianul a fost nevoit să se întoarcă spre Loţi. Acesta a continuat să-l pună la punct pe elevul său, care a fost „salvat“ de intervenţia celorlalţi oficiali aflaţi pe bancă.

VEZI AICI INCIDENTUL CU BOLONI SI CU TROISI

Pe Ganea l-a exclus din lot

Episodul de marţi a fost similar cu cel petrecut la 24 martie 2001, într-un meci România – Italia (0-2) din preliminariile Mondialului din 2002. Atunci, Boloni l-a introdus pe Ionel Ganea pentru ultimele 12 minute ale jocului, schimbându-l cu Viorel Moldovan. Iritat că e folosit atât de târziu, „Ganezu’“ a vrut să-l ia la bătaie pe selecţioner, înainte de a intra pe teren! 

„Ţin minte că la acel meci stăteam pe bancă lângă Boloni. L-a chemat pe Ganea, dar acesta a refuzat să vină. M-am dus personal să-l conving şi am reuşit să-l aduc la bancă. Atunci, el a răbufnit la adresa lui Loţi, spunându-i: «Bine mă, eu mă încălzesc 80 de minute şi tu mă bagi pe final?». El dăduse golul victoriei în partida cu Lituania şi cred că era normal pe undeva să fie supărat. Atunci a sărit să-l şi lovească pe Boloni, dar n-am realizat pe moment gravitatea incidentului“, a povestit peste ani Cristian Bivolaru, fostul oficial FRF.

Pentru ieşirea sa nervoasă, Ganea a fost, ulterior, exclus de la naţională de Boloni. A revenit însă repede în circuitul primei reprezentative, în condiţiile în care Boloni a plecat la Sporting Lisabona, la câteva luni după incident.

CITEŞTE ŞI:

*Sânmărtean şi Boloni, puşi la zid de arabi: atac dur asupra românilor de la Al-Ittihad. Ce li se reproşează

7 meciuri şi un gol a adunat James Troisi la Al-Ittihad. Atacantul a mai evoluat la formaţii precum Atalanta, Kayserispor şi Genclerbirligi.   
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite