Bernio Verhagen, cel mai mare impostor al secolului. Fotbalistul-fantomă a semnat cu 4 echipe fără să joace un minut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bernio Verhagen a reușit să fie legitimat la 4 cluburi, păcălindu-le că este fotbalist profesionist. Nu a evoluat pentru niciunul, a fost arestat, dar a fugit în Columbia.

Bernio Verhagen pozând cu tricoul lui Viborg pe rețelele de socializare
Bernio Verhagen pozând cu tricoul lui Viborg pe rețelele de socializare

Născut în Surinam, tânărul de 29 de ani a făcut junioratul la Willem II, în Olanda. Apoi și-a falsificat CV-ul și a trimis e-mailuri cu informații false mai multor cluburi, iar câteva i-au picat în plasă, scrie presa belgiană, citată de DigiSport. Primul a fost Dinamo-Auto, un club profesionist din Tiraspol, care evoluează în eșalonul secund din Republica Moldova. Apoi a prins transferuri la Cape Town City (Africa de Sud), Audax Italiano (Chile) și Viborg FF (Danemarca), cei din urmă dându-l pe mâna poliției, pentru înșelăciune.

"Atacantul" nu a bifat nici măcar un minut la vreo formație și a fost arestat de autoritățile daneze. Chiar dacă mai avea o condamnare de un an și 3 luni de închisoare cu executare pentru că și-a bătut iubita, a reușit și să se ascundă în Columbia. Și Olanda a cerut extrădarea lui, pentru executarea altei condamnări, legate de tâlhărie și constituirea unui grup infracțional organizat, iar președintele columbian a dat undă verde zilele trecute. Însă, momentan, Bernio Verhagen este de negăsit.

Trăia în lux, pe banii cluburilor

După ce povestea sa a căpătat amploare, Verhagen a primit în presa daneză titulatura de "cel mai mare impostor din fotbal, în secolul 21". ”Fotbalistul” folosea mai multe metode pentru a păcăli cluburile să îi ofere contracte bănoase, în urma cărora a petrecut o viață de lux și a reușit să își cumpere o casă. El pretindea că este client al Stellar Group, una dintre cele mai cunoscute firme de impresariat din lume. Culmea, el figurează încă pe cel mai important site de specialitate din lume, transfermarkt.de, însă fără niciun transfer în dreptul său.

Povestea acestuia seamănă cu cea brazilianului Carlos Henrique Raposo, supranumit ”Kaiser”, datorită asemănării fizice cu legendarul Franz Beckenbauer. Sud-americanul a fost legitimat la 10 echipe importante, însă nu a evoluat niciodată într-un meci oficial și, evident, nu a marcat niciun gol, chiar dacă titulatura sa era era de atacant. El deține titlul de cel mai mare escroc din istoria fotbalului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite