Benzema îl dă în judecată pe ministrul francez de interne pentru calomnie

0
Publicat:

În octombrie 2023, Gérald Darmanin a declarat că sportivul are legături cu organizația islamistă Frații Musulmani.

Karim Benzema. Foto: Arhiva Adevărul
Karim Benzema. Foto: Arhiva Adevărul

Fotbalistul francez al clubului din Arabia Saudită Al-Ittihad, Karim Benzema, a intentat un proces împotriva ministrului francez de interne Gerald Darmanin pentru că l-a acuzat că are legături cu organizația islamistă Frații Musulmani, transmite agenția AFP.

În octombrie 2023, Darmanen a declarat la CNEWS că Benzema „are, după cum știe toată lumea, legături cu Frăția Musulmană”, reacționând la postarea sa în sprijinul locuitorilor din Fâșia Gaza. Biroul lui Darmanen a spus că monitorizează de câțiva ani ”deriva lentă a poziției lui Karim Benzema către islamul dur” și ideologia Frăției Musulmane, care se exprimă prin răspândirea normelor islamice în diverse sfere ale vieții, inclusiv în sport.

Benzema are 36 de ani și s-a alăturat lui Al Ittihad în vara lui 2023. Atacantul a jucat 20 de meciuri pentru echipă, în care a marcat 12 goluri și a dat 5 pase decisive. Înainte de aceasta, Benzema a jucat pentru Real Madrid, unde a câștigat de cinci ori Liga Campionilor și a câștigat Balonul de Aur în 2022.

Situația din Orientul Mijlociu s-a deteriorat brusc după infiltrarea militanților Hamas din Fâșia Gaza în Israel la 7 octombrie 2023. Mișcarea radicală a numit atacul drept răspuns la acțiunile israeliene împotriva Moscheei Al-Aqsa din Ierusalim. Israelul a anunțat blocarea completă a Gazei și a început să lovească fâșia și anumite zone din Liban și Siria. Ciocniri au loc și în Cisiordania. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite