Belgia, magnifică: Bronzul Mondialului s-a acordat după un meci în care fotbalul spectacol a fost răsplătit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eden Hazard a stabilit scorul final
Eden Hazard a stabilit scorul final

La St. Petersburg, cea mai spectaculoasă echipă a turneului final a prins podiumul, obţinând cel mai bun rezultat din istoria fotbalului belgian.

Belgia a câştigat finala mică a Mondialului după o partidă care a început exploziv şi s-a încheiat cu focuri de artificii pentru „Diavolii roşii“.

După numai patru minute, fundaşul dreapta, Meunier, cel care a ratat semifinala cu Franţa din cauza suspendării, a deschis scorul la capătul unei acţiuni extraordinare. A fost cel mai rapid gol din istoria Belgiei la Mondiale şi cel mai rapid gol încasat vreodată de Anglia la aceste turnee finale.

Până la finalul reprizei, Belgia a fost, în mod evident, echipa mai bună şi chiar şi-ar fi putut mări avantajul. Defensiva solidă a Angliei, care a adus echipa până aici, a fost de nerecunoscut, fiind depăşită, în mod repetat, de cel mai bun atac de la acest Mondial.

Dier, cel mai aproape de 1-1

După pauză, Anglia a jucat mai bine şi a fost cel mai aproape de gol prin Dier (70). După o acţiune în viteză, acesta l-a lobat şi pe Courtois, însă mingea a fost respinsă de pe linia porţii de Alderweireld. 

Cu Anglia jucând tot mai deschis în căutarea egalării, Belgia şi-a valorificat contraatacul devastator. Hazard a prins echipa lui Southgate dezorganizată în defensivă, l-a depăşit pe Jones şi l-a executat cu sânge rece pe Pickford (82).

S-a terminat 2-0 şi pentru al 8-lea Mondial la rând, echipa care a deschis scorul în finala mică a şi câştigat bronzul. 

Acest loc 3 cucerit de Belgia transformă generaţia lui Hazard în cea mai bună din istoria Belgiei, în condiţiile în care „Diavolii roşii“ tocmai au obţinut cel mai bun rezultat din fotbalul lor.

Duminică, la Moscova, Franţa şi Croaţia vor juca finala Mondialului de la ora 18.00.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite