Tenisul „pătat“: Ucraineanca Lesia Tsurenko, gest bulversant după meciul cu rusoaica Daria Kasatkina VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Războiul lui Putin sufocă tenisul, mai ales pe cel feminin! În ultimele săptămâni, au apărut, periodic, relatări despre atmosfera toxică din circuitul WTA. Iar acum, în premieră, avem și o dovadă clară în acest sens.

Într-o partidă din turul III, la Madrid, ucraineanca Lesia Tsurenko (33 de ani, 77 WTA) a cedat în fața rusoaicei Daria Kasatkina (25 de ani, 8 WTA), scor 4-6, 2-6. Până aici nimic neobișnuit, având în vedere clasamentele celor două sportive. Doar că, după ultima minge care a adus victoria Dariei, s-a petrecut un incident care a făcut înconjurul lumii. Concret, ajunsă la fileu, Tsurenko nici nu s-a uitat spre Kasatkina, refuzând să dea mâna cu adversara ei, așa cum se face la finalul tuturor partidelor de tenis.

Lesia Tsurenko
Lesia Tsurenko

Incidentul de la Madrid e cu atât mai șocant cu cât Kasatkina, de când a început invazia Ucrainei, s-a numărat printre cele mai aprige contestatare ale războiului lui Putin. Declarațiile oferite de Daria și preluate de Adevărul aici dovedesc că rusoaica de 25 de ani a condamnat războiul declanșat în februarie 2022.

Daria Kasatkina
Daria Kasatkina

De remarcat că și acum, după acest incident de la Madrid, Kasatkina a avut o reacție cu mult bun simț. Pentru că, potrivit Eurosport, s-a ferit să o atace pe Lesia Tsurenko. „Cel mai trist e că suntem încă în război, iar ucrainenii au motive să nu dea mâna cu noi. Ne-am făcut cu mâna una alteia și m-am bucurat de asta“, a spus Daria.

Kudermetova, sponsor controversat

Tot de la Madrid a venit o altă știre care arată că tenisul e „umbrit“, periodic, de război. În victoria obținută în fața conaționalei sale, Anastasia Potapova (25 WTA), rusoiaca Veronika Kudermetova (13 WTA) a jucat cu un echipament pe care era trecut numele sponsorului ei: Tatneft. Vorbim despre o companie petrolieră din Rusia, care susține și finanțează războiul lui Putin în Ucraina.

Deși organizatorii de la Madrid au ignorat acest aspect, Kudermetova a fost criticată pe rețelele de socializare pentru colaborarea cu Tatneft, o companie care aprovizionează armata rusă.

Kudermetova jpg
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite