Becali şantajează Ştiinţa pentru Andrei Ionescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Ionescu (dreapta) a devenit un jucător de bază, însă la Steaua II
Andrei Ionescu (dreapta) a devenit un jucător de bază, însă la Steaua II

Profitând de o datorie de 100.000 de euro pe care Mititelu o are faţă de el, latifundiarul vrea să-l determine pe patronul Universităţii să renunţe la o clauză din contractul mijlocaşului de 22 de ani. Conform înţelegerii din vara lui 2008, Becali nu-l poate vinde pe „Micul Balaci“ fără să-i dea Craiovei 50 la sută din bani, dar nu mai puţin de un milion de euro!

Una dintre priorităţile lui Gigi Becali în această iarnă este aceea de a scăpa de Andrei Ionescu, fotbalist care în doi ani şi jumătate n-a jucat decât 16 partide pentru Steaua în Liga I. Asta în condiţiile în care mijlocaşul de 22 de ani câştigă mai mult într-un sezon decât vedete ca Bogdan Stancu şi Cristi Tănase!

În acest moment, Steaua are pe masă o ofertă concretă pentru „Micul Balaci", în schimbul căruia o echipă din Rusia e dispusă să plătească 200.000 de euro. Tranzacţia nu se poate concretiza însă din cauza prevederilor contractuale negociate de Gigi Becali şi Adrian Mititelu în vara lui 2008.

Ştie că Mititelu e disperat

Astfel, Ionescu nu poate pleca de la Steaua fără acceptul Universităţii Craiova, care trebuie să încaseze 50 la sută din suma de transfer, dar nu mai puţin de un milion de euro!

„A venit la mine un impresar ca să-mi ceară o hârtie prin care să-l las să plece pe băiat pentru 200.000 de euro. Eu l-aş da, dar ies în pierdere, din cauza Craiovei", a explicat Gigi Becali. Patronul roş-albaştrilor are însă un plan prin care vrea să-l determine pe Adrian Mititelu să renunţe la această clauză.

„Eu am să vorbesc cu el despre treaba asta, pentru că mai are să-mi dea 100.000 de euro din transferurile lui Dorel Stoica şi Răzvan Stanca. Sper să ne înţelegem", a afirmat Becali.

Acesta e convins că, dacă va şterge datoria finanţatorului Ştiinţei, acesta va renunţa, la rândul său, la clauza din contractul lui Andrei Ionescu. Patronul Stelei mizează pe faptul că Mititelu e disperat să scape de datorii, având în vedere situaţia financiară dezastruoasă pe care o traversează Universitatea.

Ar putea cere neprogramarea Ştiinţei!

În cazul în care bossul oltenilor va rămâne tare pe poziţii, latifundiarul din Pipera este decis să facă un memoriu prin care să ceară neprogramarea Universităţii la meciurile din retur. Becali a vrut să-l împrumute în vară pe Andrei Ionescu la Mersin Idmanyurdu (Turcia) sau Unirea Urziceni, însă „Micul Balaci" n-a fost de acord să accepte un salariu mai mic decât cel pe care-l încasează în prezent.

„Domnul Becali ar fi fost de acord să-i suporte maximum jumătate din contract în cazul unui împrumut, dar Andrei nu agreează această variantă. A acceptat-o când a fost împrumutat la Poli Iaşi, însă cei de acolo au şi acum să-i dea nişte salarii restante. Decât aşa, mai bine la Steaua II, unde îşi încasează toţi banii", ne-a dezvăluit un apropiat de-al jucătorului.

Gorjenii îşi cer drepturile în ianuarie

Conform înţelegerii perfectate de Victor Piţurcă, cei de la Pandurii pot aduce, în această iarnă la Târgu-Jiu, definitiv sau sub formă de împrumut, mai mulţi jucători de la Steaua şi Steaua II. Gorjenii au dobândit această opţiune în contul plecării lui Novak Martinovici în Ghencea.

„După ce Steaua îşi va definitiva lotul pentru retur, sigur vom cere nişte jucători de acolo, în funcţie de ce va mai avea nevoie Petre Grigoraş, pentru că aşa ne-a fost înţelegerea", ne-a declarat preşedintele gorjenilor, Eugen Pârvulescu. Pe lista celor de la Pandurii se regăsesc nume ca Cezar Lungu, Mihai Onicaş, Cosmin Matei şi Alexandru Lazăr.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite