Baschet: Ploieşti, Cluj şi Mediaş, în semifinale. Vezi toate rezultatele!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asesoft Ploieşti, "U" Mobitelco BT Cluj şi Gaz Metan Mediaş şi-au asigurat aseară calificarea în semifinalele Diviziei A la baschet masculin. În penultimul act clujenii întâlnesc echipa din Mediaş în timp ce Asesoft va aştepta deznodământul seriei dintre Steaua Turabo şi BC Mureş pentru a-şi afla adversara.

Toate cele trei echipe calificate deja în semifinale au reuşit să încheie conturile în deplasare, în cel de-al treilea meci al seriilor care s-au disputat după sistemul cel mai bun din cinci meciuri, după ce câştigaseră primele două partide de pe teren propriu. 

Asesoft a învins la BCM Piteşti cu 74-72 într-un meci tensionat, decis pe final. Cătălin Burlacu a marcat 13 dintre cele 31 de puncte ale sale în ultimul sfert al partidei, dar a ratat două libere cruciale în ultimul minut, la scorul de 73-72 pentru echipa sa. Coechipierul său Levente Szijarto i-a salvat însă pe ploieşteni apărându-se excelent la cel mai periculos om al oaspeţilor, Donte Gennie (32 de puncte), care a pierdut posesia la faza imediat următoare. Piteştenii au fost nevoiţi să faulteze, Quarran a marcat o aruncare liberă din două, pentru a stabili scorul final, întrucât aruncarea din ultimele secunde a lui Stefanovici nu şi-a atins ţinta.

În celelalte două meciuri disputate aseară clujenii şi medieşenii nu au avut deloc probleme. Mobitelco a "ucis" Derby-ul Ardealului, altădată plin de tensiune şi a câştigat la CSU Atlassib Sibiu cu 81-63, la capătul unui nou meci de excepţie reuşit de pivotul Zoran Krstanovic, 26 puncte şi 15 recuperări.

Mediaşul a trecut, tot fără probleme, de CSM Oradea, scor 89-75. Orădenii nu au avut antidot pentru Ionuţ Drăguşin, pivotul de 2,21 metri, care a marcat 22 de puncte, record personal al sezonului. Drăguşin are o medie de 17 puncte pe meci în playoff, cu mult peste cele 6,9 puncte pe meci marcate în sezonul regulat.

"U" Mobitelco Cluj şi Gaz Metan Mediaş se vor întâlni în semifinale. Cele două echipe şi-au împărţit victoriile în sezonul regulat. În tur Gaz Metan a câştigat cu 86 - 79 în timp ce în retur "U" s-a impus cu 91 - 80.

În această seară are loc, la Mureş, meciul trei din seria BC Mureş - Steaua Turabo Bucureşti. Jucătorii din Capitală conduc cu 2-0 la general după meciurile disputate pe teren propriu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite