Barcelona are oficial un nou antrenor. Cine îl va antrena pe Messi din vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ernesto Valverde
Ernesto Valverde

FC Barcelona a oficializat despărţirea de Luis Enrique, cel care a condus echipa în ultimii trei ani, şi a anunţat numele noului tehnician.

Acesta este Ernesto Valverde s-a despărţit săptămâna trecută de Athletic Bilbao, club pe banca căruia a stat timp de patru sezoane. "Txingurri" a semnat un contract pe două sezoane cu formaţia de pe Camp Nou şi îl va înlocui pe Luis Enrique, cel care a anunţat că pleacă de la Barcelona încă din luna martie. Valverde le-a mai pregătit în cariera de antrenor pe Espanyol, Olympiakos şi Villarreal.

Ernesto Valverde a fost şi fotbalist la Barcelona, în perioada 1988-1990, timp în care a jucat 29 de meciuri şi a marcat 10 goluri, şi a câştigat două trofee: Cupa Cupelor şi Cupa Regelui Spaniei. Conform presei din Spania, Ernesto Valverde ar urma să lucreze la Barcelona alături de doi dintre colaboratorii de la Bilbao: secundul Jon Aspiazu şi preparatorul fizic Jose Antonio Pozanco.

Cu Luis Enrique pe bancă, Barcelona a câştigat nouă trofee: două titluri, trei Cupe, două Supercupe ale Spaniei, un trofeu al Ligii Campionilor şi o Supercupă a Europei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite