Azi începe Liga 2. Care sunt schimbările făcute de FRF şi ce echipele de tradiţie anunţă un sezon încins

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri, 2 august, debutează un nou sezon de Liga 2 Casa Pariurilor, unul care se anunţă extrem de disputat şi spectaculos.

Meciul de debut în noul sezon e programat vineri, de la ora 18:00, pe stadionul „Mircea Chivu” din Reşiţa. CSM din localitate o întâlneşte pe Universitatea Cluj într-o partidă televizată.

Duelul care ţine capul de afiş al primei etape este cel dintre Fotbal Club Rapid şi Farul Constanţa, sâmbătă, de la ora 18:00, în Regie. Se înfruntă două branduri ale fotbalului românesc care până nu demult se luptau pe prima scenă, acolo unde ambele aspiră să revină. „Sperăm să promovăm, acesta este obiectivul nostru, un altul nici nu puteam avea aici la Rapid”, a declarat Daniel Pancu.

Lupta pentru promovare/retrogradare

Mai multe cluburi provenite din oraşe de tradiţie în fotbalul românesc se numără la startul competiţiei. Timişoara, Constanţa, Ploieşti, Arad, Cluj-Napoca, Piteşti sunt doar câteva dintre oraşele reprezentate în lupta pentru promovarea în Liga 1. 

La final, doar primele două clasate vor obţine promovarea, în tmp ce echipa de pe locul 3 va disputa un baraj în dublă manşă cu ocupanta celei de-a şasea poziţii în play-out-ul Ligii 1. În partea de jos a clasamentului, ultimele cinci echipe vor retrograda, lăsându-le locul celor cinci câştigătoare de serii din Liga 3.

Trofeu pentru campioană

Şi în acest sezon câştigătoarea va fi premiată cu un trofeu unic, transmisibil, acordat prima dată campioanei Ligii 2 la finalul  sezonului 2017-2018, Dunărea Călăraşi. Acum, trofeul se află în vitrina celor de la Chindia Târgovişte. Viitoarea campioană va prelua la rându-i trofeul care are o înălţime de 60 de centimetri şi care cântăreşte 13 kilograme. Cupa este realizată din bronz acoperit galvanic cu 20 de microni de argint.

Antrenori ambiţioşi

În staff-urile tehnice ale participantelor în Liga 2 Casa Pariurilor se regăsesc mulţi antrenori din noua generaţie, antrenori tineri, între care şi fotbalişti cu prezenţe la echipa naţională. Printre foştii internaţionali care sunt implicaţi la cluburile din eşalonul secund sunt: Marius Măldărăşanu (Metaloglobus), Flavius Stoican (FC Petrolul Ploieşti), Cristian Dulca (Universitatea Cluj), Daniel Florea şi Ianis Zicu (Farul Constanţa), Daniel Pancu (Fotbal Club Rapid), Erik Lincar (Turris-Oltul Turnu Măgurele), Ilie Stan (Gloria Buzău), Nicolae Dică (Argeş).

Tineri jucători

În sezonul 2019-2020 al Ligii 2 Casa Pariurilor, în urma deciziei Comitetului Executiv din decembrie 2018, cluburile vor folosi pe durata întregii partide cel puţin doi fotbalişti Under 20. Sunt eligibili jucătorii născuţi începând cu 1 ianuarie 2000. În ediţia precedentă, regula impunea folosirea a cel puţin 3 jucători U22.

Cine transmite partidele

Cele mai tari meciuri din noul sezon al Ligii 2 Casa Pariurilor se văd în direct la Digi Sport, Look, Telekom Sport. Cel puţin patru partide vor fi difuzate în fiecare etapă. În runda de debut vor putea fi urmărite live 5 jocuri.

Iată programul primei runde din Liga 2 Casa Pariurilor, ediţia 2019-2020

2 august
CSM Reşiţa – Universitatea Cluj, ora 18:00 

3 august
Concordia Chiajna – Daco-Getica, ora 11:00
Turris-Oltul Turnu Măgurele – Pandurii Tg. Jiu, ora 11:00
Viitorul Pandurii Tg. Jiu – Sportul Snagov, ora 11:00
UTA Arad – Dunărea Călăraşi, ora 13:00 
ASU Politehnica Timişoara – CS Mioveni, ora 18:00
Fotbal Club Rapid – Farul Constanţa, ora 18:00 

4 august
SCM Gloria Buzău – AFK Csikszereda, ora 11:00
Metaloglobus Bucureşti – FC Petrolul Ploieşti, ora 13:30 

6 august

Fotbal Club Argeş – Ripensia Timişoara, ora 19:30 

Sursa: frf.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite