Azi debutează Campionatul European de gimnastică. România a ajuns într-o situaţie critică şi va ataca „aurul” cu doar două gimnaste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Larisa Iordache îşi pun antrenorii Bellu şi Sandu pentru o medalie de aur
În Larisa Iordache îşi pun antrenorii Bellu şi Sandu pentru o medalie de aur

Diana Bulimar şi Larisa Iordache vor reprezenta România în Rusia, la Campionatul European de gimnastică, la individual, competiţie care debutează miercuri şi se va încheia duminică cu finalele pe aparate.

Azi debutează la Moscova Campionatele Europene de Gimnastică, întrecere în care se concurează doar individual, nu şi pe echipe . Competiţia, care va dura până la finalul săptămânii, înregistrează un record negativ pentru gimnastica feminină românească. 

Dacă în anii trecuţi lotul naţional feminin era foarte numeros şi avea rezultate pe măsură la întrecerile internaţionale, acum antrenorii Octavian Bellu şi Lucian Sandu au la dispoziţie doar două gimnaste: Diana Bulimar şi Larisa Iordache. Ambele vor intra în cursa de la individual compus, după care antrenorii vor decide la ce concursuri pe aparate le vor înscrie pe cele două gimnaste.

În lot ar mai fi putut fi cooptate două fete de perspectivă, care vor face parte din echipa pentru Rio 2016, însă Bellu a hotărât că nu se găsesc încă la nivelul unei astfel de competiţii. „Contăm sută la sută doar pe Larisa Iordache şi pe Diana Bulimar şi sperăm în revenirea Sandrei Izbaşa. În lot mai avem acum două fete care împlinesc 16 ani şi sunt eligibile pentru participarea la Europene, Ştefania Stănilă şi Ana Maria Ocolişan, dar ele nu sunt pregătite încă să lupte pentru medalii”, a declarat Octavian Belu, antrenorul lotului naţional feminin.

Sandra, doar la Mondiale

După Olimpiada de la Londra, Cătălina Ponor şi Diana Chelaru s-au retras, în vreme ce Sandra Izbaşa a afirmat că amână luarea unei decizii definitive. Recent, ea a anunţat va reveni în lotul naţional, însă abia la Mondialele din septembrie, din Belgia. „Aş fi putut, eventual, să fac solul la Moscova, cu aceeaşi reprezentaţie ca la Olimpiadă, dar am hotărât că e mai bine să fiu sută la sută pentru Mondiale”, a spus Sandra.

Lot mai numeros la băieţi

La masculin, situaţia este diferită. Spre deosebire de ediţia din urmă cu doi ani, când România a fost reprezentată de patru gimnaşti, acum antrenorul Ioan Suciu va avea la dispoziţie un lot mai numeros. Cele mai mari şanse pentru medalii le are Flavius Koczi la sol şi la individual compus, probe la care gimnastul a câştigat în 2011 aurul, respectiv argintul. 

Loturile României
Feminin: Larisa Iordache şi Diana Bulimar.
Masculin: Flavius Koczi, Ovidiu Buidoso, Marius Berbecar, Vlad Cotuna, Andrei V. Muntean, Andrei Ursache.

Programul Campionatelor Europene
Miercuri – Calificări, masculin
Joi – Calificări, feminin
Vineri, 19 aprilie – Finale individual compus (masculin şi feminin), TVR 1, 13.00
Sâmbătă, 20 aprilie – Finale pe aparate (masculin – sol, cal, inele; feminin -  sărituri, paralele), TVR 1, 13.30
Duminică, 21 aprilie – Finalele pe aparate (masculin – sărituri, paralele, bară; feminin – bârnă, sol), TVR 1, 13.30

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite