Australia, cuprinsă de paranoia COVID: Scene incredibile pe teren, cu un jucător aparent sănătos VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tomic

O ţară care a avut şase lockdown-uri în doi ani, a renunţat, într-un final, la politica de „zero cazuri“. Doar că acum, numărul infectărilor a crescut puternic, iar oamenii, cu nervii la pământ după izolare prelungită, sunt terifiaţi!

Dincolo de scandalul cu Novak Djokovici, Australia se confruntă, în această perioadă, şi cu o criză epidemiologică, aşa cum n-a fost niciodată, de la începutul pandemiei.

Pentru că, renunţând la lockdown-uri şi restricţii dure şi deschizându-şi graniţele, numărul infectărilor a explodat. Potrivit ultimelor cifre, au fost 90.847 de îmbolnăviri în 24 de ore. Totuşi, cu o populaţie vaccinată în proporţie de peste 90 la sută cu schema completă, numărul deceselor rămâne relativ mic: 27 în ultimele 24 de ore.

Problema e că Australia n-are o capacitate de testare adecvată, în acest moment! Iar oamenii, care au stat doi ani ascunşi în case, se simt extrem de vulnerabili în faţa valului Omicron. Dovadă ceea ce s-a întâmplat, astăzi, în timpul meciului Bernard Tomic (287 ATP) - Roman Safiullin (146 ATP) din calificările Australian Open.

În setul doi, la scorul de 6-1, 2-1 pentru Safiullin, sportivul australian de 29 de ani a avut o cădere nervoasă, fiind convins că are COVID! La o pauză, Tomic s-a aşezat lângă arbitrul de scaun şi s-a dezlănţuit.

„Fără îndoială, în următoarele două zile, o să am test pozitiv. Îţi spun... Îţi fac eu cinste cu cină, dacă nu o să am test pozitiv. Dar, dacă o să am, îmi faci tu cinste. Nu-mi vine să cred că nu e nimeni testat. Jucătorii pot intra pe teren, făcându-şi teste rapide în camerele lor. Haideţi... Nu se fac teste PCR...“, a spus Tomic.

În ciuda diagnosticului pe care şi-a l-a pus singur, Tomic a continuat să joace, fiind învins cu 1-6, 4-6.

VEZI DESCĂRCAREA NERVOASĂ A LUI TOMIC PE TEREN

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite