Atletism: Marius Ionescu a încheiat pe locul 26 prima sa participare la proba de maraton a Jocurilor Olimpice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Ionescu, primul român care a participat la proba probelor, după 1964. FOTO Mediafax
Marius Ionescu, primul român care a participat la proba probelor, după 1964. FOTO Mediafax

Marius Ionescu a participat, pentru prima dată în cariera sa, la proba de maraton de la Jocurile Olimpice.

Marius Ionescu a terminat proba de maraton pe locul 26, cu 2:16.28. La start au luat parte 105 concurenti.

Podiumul probei de maraton

  • Stephen Kiprotich 2:08.01 (Uganda)
  • Abel Kirui 2:08.27 (Kenya)
  • Kipsang Wilson Kiprotich 2:09.37 (Kenya)

În vârstă de 28 de ani, Marius Ionescu se află la prima participare la Jocurile Olimpice, în proba de maraton. Palmaresul sportivului numără 55 de medalii adunate de la concursuri naţionale şi internaţionale.

Maratonul masculin s-a desfăşurat pe acelaşi traseu ca şi cel feminin, cu plecarea din apropierea Palatului Buckingham şi sosirea în acelaşi loc. 

Mă voi aşeza probabil în al doilea pluton, cel al albilor. Cel din faţă va fi cu siguranţă al africanilor, dar nu se ştie, depinde mult şi de vreme. Eu sunt sincer, nu spun că voi rupe norii”, a prefaţat atletul proba de maraton.

Legitimat la Clubul Sportiv Municipal, Marius Ionescu este primul român care va alerga în proba probelor din 1964.

Se deosebeşte din mulţimea sportivilor prin atitudinea relaxată pe care o are. După aproape două decenii de antrenamente şi sacrificii, Ionescu vorbeşte cu zâmbetul pe buze despre sportul care l-a consacrat: „Din punctul meu de vedere maratonul este cea mai dificilă probă, care te supune la cele mai multe încercări încă de la start pâmă la linia de sosire. Eu am visat să ajung la Jocurile Olimpice şi vreau să fac o treabă bună”.

Antrenamentele sunt parte din cheia succesului: Alerg câte 700 de kilometric pe lună „Am mai doborât un record la un semimaraton, unde am parcurs 21 de kilometri într-o oră şi trei minute. Ştiu că, în toată Europa, mai sunt doar cinci atleţi care s-au încadrat în acest timp, a conchis sportivul român.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite