Atletism: Bianca Perie în finală, Marian Oprea dezamăgitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bianca Perie s-a calificat în această dimineaţă în finala probei de aruncarea ciocanului, de la Campionatele Mondiale de Atletism care au loc la Daegu în Coreea de Sud. Marian Oprea, la triplusalt, a ratat finala, clasându-se pe locul şapte în seria sa semifinală.

Bianca Perie a reuşit cel mai bun rezultat al său la Campionatele Mondiale de seniori, reuşind calificarea printre primele 12 sportive ale lumii la aruncarea ciocanului cu o performanţă de 66,96 metri. Ea s-a clasat pe locul şase în seria sa şi pe locul 10 dintre cele 12 sportive care vor lupta pentru medalii.

Perie vine după un rezultat excelent la Universiada de la Shenzen, acolo unde a cucerit medalia de bronz, cu o aruncare care a măsurat 71,62 de metri. Anul trecut, sportiva din România a fost la un pas de podium la Europene, ocupând locul al patrulea.

La doar 21 de ani, Perie are un palmares impresionant la juniori, patru titluri mondiale şi unul european şi a participat deja la trei ediţii ale mondialelor de seniori şi la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Oprea a ratat finala la triplu salt

Deşi era considera unul dintre candidaţii României la o medalie la aceste Campionate Mondiale, Marian Oprea nu a prins finala la triplu salt. El s-a clasat pe locul 7 în Grupa B semifinală, cea mai bună săritură măsurând 16.61 metri, la 22 de centimetri de ultimul loc calificabil. În finală au avansat primii şase sportivi din fiecare serie.

Oprea a ratat prima săritură, a reuşit acel 16,61 din a doua, iar la a treia rezultatul a fost dezamăgitor, 16,19 metri. Oprea reuşişe în acest an să cucerească medalia de bronz la Campionatele Europene Indoor cu o performanţă de 17,62 metri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite