Atentate teroriste în Paris. Meciul de fotbal amical Belgia – Spania a fost anulat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partida de fotbal amicală dintre selecţionatele Belgiei şi Spaniei, ce ar fi urmat să se dispute marţi, pe stadionul King Baudoin din Bruxelles, a fost anulată din cauza temerilor legate de securitate în urma atentatelor de la Paris, de vineri, anunţă BBC.

Federaţia Belgiană de Fotbal a anunţat că a luat decizia anulării partidei după ce s-a consultat cu Federaţia Spaniolă, luând în calcul „circumstanţele excepţionale” ale evenimentelor din ultimele zile. „Nu putem expune jucătorii şi fanii la un asemenea pericol de securitate”, a adăugat forul fotbalistic belgian într-un comunicat de presă emis luni. 

Decizia a fost luată după ce anchetatorii francezi au descoperit că o parte dintre atacatorii de la Paris - incluzându-l pe cel crezut a fi orchestratorul de pe teren al acestora, care se află încă în libertate – locuiau în comuna Molenbeek, din zona capitalei Bruxelles. În zilele ce au urmat atacului, zona a fost vizată de mai multe raiduri ale poliţiei, în timp ce nivelul de alertă privind un posibil atac terorist a fost ridicat la 3, indicând o ameninţare serioasă.

În schimb, Franţa a decis să dispute meciul amical programat tot pentru marţi, împotriva Angliei. Vineri, trei dintre atacatori şi-au detonat vestele explozive în jurul stadionului Stade de France, unde „cocoşii galici” jucau un meci amical în compania selecţionatei Germaniei.

Atât Belgia, cât şi Spania s-au calificat pentru Campionatul European de Fotbal de anul viitor, găzduit de Franţa, ambele echipe fiind considerate printre favoritele turneului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite