Atac rasist la adresa lui Alexi Pitu în Franța. „Se poate reprofila ca cerșetor profesionist”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexi Pitu, proaspăt transferat de gruparea Bordeaux din Franța, este deja victima primului atac rasist, din partea unui fost consilier municipal francez.

Alexi Pitu
Alexi Pitu

Fotbalistul transferat de Bordeaux de la Farul Constanța a debutat în tricoul francezilor la doar două zile după transfer. Imediat au apărut și primele remarci la adresa acestuia, printre care și una mai puțin plăcută cu care însă sportivii români sunt deja obișnuiți în Hexagon. 

Michel Boulloud, fost consilier municipal în Lesparre-Médoc, o comună situată la 64 de kilometri de Bordeaux a postat un mesaj pe contul său de Twitter în care a spus că dacă lui Pitu nu îi merge bine cu fotbalul, se poate reprofila ca cerșetor profesionist.

Dacă nu merge cu fotbalul, se va putea reprofila ca cerșetor profesionist pe rue Sainte-Catherine", a scris pe Twitter Boulloud, potrivit GSP.

Un jurnalist francez de origine română i-a dat replica lui Boulloud cu un mesaj ironic pe rețelele de socializare.

„Români=cerșetori. Iată povestea! Clasic, rasism primar. O frumoasă carieră în stand-up", a spus Alexandre Lazar.

Alexi Pitu a ajuns la Girodins de Bordeaux unde a primit numărul 80. El a fost transferat de la Farul cu suma de 2 milioane de euro. După primele două antrenamente mijocașul în vârstă de 20 de ani a prins și primele minute de joc.

Antrenorul David Guion l-a introdus pe teren în minutul 72, în locul lui Maja. Pitu s-a remarcat chiar dacă nu a avut multe minute la dispoziție și l-a impresionat pe antrenorul francezilor. 

„Mingea pe care o plasează în spatele apărării pentru Aliou este magnifică. Acesta este el. Trebuie să descopere ce înseamnă Ligue 2, această densitate fizică. Dar ne-am dat seama imediat, în douăzeci de minute, că e un băiat care respiră fotbal", a declarat David Guion. 

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri