Atac furibund asupra atletului român gonit de la Rio: „E un trişor, a făcut naţia de râs! Îl dau în judecată!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Donisan

Mihai Donisan (28 de ani) a fost depistat pozitiv cu meldonium după ce a fost testat în 19 aprilie. Exclus iniţial din lotul olimpic, el a plecat totuşi la Rio de Janeiro pe 24 iulie, după ce Agenţia Mondială Anti-Doping îi ridicase suspendarea.

Astfel, atletul legitimat la Rapid Bucureşti a revenit în ţară, în loc să se pregătească pentru concursul atletic din cadrul Jocurilor Olimpice, care începe pe 13 august. Preşedintele Federaţiei Române Atletism, Sandu Ion, a lansat un atac furibund la adresa sportivului, susţinând că l-a avertizat de la bun început să nu plece în Brazilia. „Donisan a trişat şi suportă consecinţele. I-am spus să nu plece la Rio, pentru că nu primisem toate rezultatele testărilor sale. Ne-a făcut de râs ca naţie, a făcut rău întregului sport românesc. Prejudiciul adus sportului românesc e mult mai mare decât costurile cu deplasarea lui la Rio şi înapoi. Nu a spus adevărul niciodată, dar nu federaţia noastră e cea care îl suspendă. Eu, personal, în funcţie de consecinţe îmi rezerv dreptul de a acţiona în judecată clubul Rapid şi pe sportiv. S-a dus acolo ca să aibă de unde veni. Putea sta să aştepte rezultatele şi să plece mai târziu, avea tot timpul, pentru că era înscris, toate erau în regulă. Dar, nu, el s-a grăbit să fie primul acolo şi acum s-a întors înainte cu mult de concurs”, a declarat Sandu Ion, citat News.ro. Mult mai ponderată în declaraţii a fost fosta mare canotoare Elisabeta Lipă, aflată la cârma Ministerului Tineretului şi Sportului. „Vorbim despre psihicul unui sportiv care a fost călcat în picioare în ultimele şase luni, spunându-i-se ba că eşti dopat, ba că nu eşti, ba că poţi să participi şi apoi nu poţi participa. Eu cred că WADA a greşit foarte mult în situaţia asta şi nu numai în cazul lui Donisan, ci al tuturor sportivilor, pentru că nu a fost destul de explicită referitor la această substanţă. Nu este clar nici acum“, a spus Lipă.

Foarte mulţi sportivi, din toată lumea, au luat meldonium. Eu luam din 2012 câte o pastilă mică, de 500 de mg, luni, miercuri şi vineri. Mi le procurau nişte prieteni, din Republica Moldova, cumpărate din farmacie Mihai Donisan
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite