Astra a transferat cel mai promiţător tânăr fotbalist român al momentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o perioadă intensă de negocieri, Astra Giurgiu a ajuns în sfârşit la un acord cu internaţionalul de tineret Denis Alibec, jucător care va evolua pentru liderul Ligii 1 în următorii patru ani şi jumătate.

Ioan Niculae, patronul Astrei Giurgiu, l-a cumpărat definitiv pe Alibec de la Inter Milano, urmând ca jucătorul în vârstă de 23 de ani să facă joncţiunea cu lotul lui Daniel Isăilă pentru a participa la primul cantonament de pregătire din această pauză competiţională.

"Atacantul Denis Alibec a semnat, miercuri, un contract valabil pentru următoarele patru sezoane şi jumătate cu liderul Ligii I - Astra. În vârstă de 23 de ani, acesta a fost cumpărat definitiv de către clubul finanţat de Ioan Niculae, de la Inter Milano.

În cariera sa, Alibec (internaţional român de seniori, tineret şi juniori) a evoluat pentru echipele Farul Constanţa, Inter Milano, Mechelen, Viitorul Constanţa şi Bologna (ultima sa legitimare), urmând să se alăture luni lotului pregătit de Daniel Isăilă, care se va reuni în vederea deplasării în cantonamentul din Spania. Bun venit Alibec!", se arată pe site-ul oficial al grupării giurgiuvene.

Denis Alibec s-a lansat în fotbalul mare la Farul Constanţa, în februarie 2009, fiind un produs al Academiei "Gheorghe Hagi". După doi ani petrecuţi la Constanţa, puştiul minune a fost ochit de Inter Milano, care l-a cumpărat în mai 2011, când jucătorul avea doar 20 de ani. Doar că Alibec n-a confirmat la Inter, fiind împrumutat la gruparea belgiană Mechelen, după care s-a întors în ţară la Viitorul Constanţa, tot sub formă de împrumut. În prezent, jucătorul este cotat de site-ul de specialitate transfermarkt.de la valoarea de 500.000 de euro.

Alibec a jucat şi pentru echipele naţionale de juniori şi tineret ale României: 6 partide pentru naţionala U17 (2 goluri), 9 pentru U19 (5 goluri), 5 pentru U21 (3 goluri) şi un singur meci pentru naţionala de seniori, unde nu a marcat deocamdată.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite