Aruncări sub 0 grade Celsius!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viscolul şi temperatura coborâtă i-au pus în dificultate pe participanţii la CN de aruncări lungi. Ultima repetiţie înaintea Cupei Europei va avea loc în Franţa, în weekend. Aruncătorilor le-au îngheţat mâinile pe disc sau suliţă, iar performanţele lor au fost influenţate negativ de vântul care bătea din lateral.

Vremea neprielnică din Bucureşti, de săptămâna trecută, i-a obligat pe participanţii la Campionatul Naţional de aruncări lungi, „versiunea de iarnă", să-şi potrivească paşii după bătaia vântului... Ceea ce, în cazul unor probe tehnice precum discul, ciocanul şi suliţa, nu este tocmai simplu. Iar dificultăţile concurenţilor s-au reflectat şi în rezultatele obţinute.

Primii care s-au prezentat în concurs, pe Stadionul „Iolanda Balaş" din Bucureşti, marţea trecută, au fost aruncătorii de ciocan. Mare speranţă a atletismului românesc, Bianca Perie (SCM Bacău) a câştigat detaşat, cei 66,68 de metri reuşiţi la a doua încercare, reprezentând un rezultat bun dacă ţinem cont de condiţiile meteo. „Nici nu-mi aduc aminte de când n-a mai fost o vreme atât de rea la Naţionalele de aruncări lungi!", a exclamat Dan Serafim, omul care răspunde de aceste probe la Federaţia Română de Atletism.

Nicoleta şi-a îmbrăcat cu greu tricoul

Incomodată vizibil de viscol a fost şi Nicoleta Grasu, singura medaliată (cu bronz) a României la ediţia de anul trecut a Campionatului Mondial în aer liber. Sportiva cu dublă legitimare, la Dinamo Bucureşti şi Farul Constanţa, a ratat prima şi ultima aruncare la disc, reuşind o serie sub valoarea ei: 53,68 m, 56,12 m, 54,72 m şi 57,77 m. Ultima reuşită i-a adus victoria, la o diferenţă destul de mare de a doua clasată, Ileana Sorescu (54,05 m).

Nicoleta a avut probleme şi... la festivitatea de premiere ţinută în sediul FRA. Cum era îmbrăcată destul de gros pentru a rezista temperaturii care coborâse sub 0 grade Celsius, ea a reuşit cu destule dificultăţi să-şi îmbrace tricoul de campioană.

România a câştigat la feminin în 2009

Atleţii români vor participa la sfârşitul acestei săptămâni (20 şi 21 martie), la Cupa Europei de aruncări lungi. Competiţia va fi găzduită de localitatea franceză Arles aflată în regiunea Provence-Alpes-Côte d'Azur. Ediţia de anul trecut, cu numărul 9 în istoria întrecerii, s-a desfăşurat în Spania, la Tenerife.

România a câştigat la feminin, cu 4.223 puncte, depăşind Italia (4.216p) şi Germania (4.203p). Nicoleta Grasu s-a impus la disc (62,61 m), iar Anca Heltne a fost a doua la greutate (18,76 m). La masculin, echipa ţării noastre a terminat pe poziţia a 5-a (3.973 puncte).

CN de aruncări lungi (iarnă) - rezultate

Masculin
Ciocan: 1. Ion Sorescu (CSM Craiova) 67,93 m, 2. Adrian Pop (Crişul / CSM Oradea) 65,56 m; Disc: 1. Sergiu Ursu (Dinamo / Farul Constanţa) 58,82 m, 2. Mihai Grasu (Dinamo / Viitorul Vaslui) 56,46 m; Suliţă: 1. Alexandru Crăescu (SCM Bacău) 70,83 m, 2. Levente Bartha (Steaua / CSM Bucureşti) 67,98 m.

Feminin
Ciocan: 1. Bianca Perie (SCM Bacău) 66,68 m, 2. Oana Baran (Viitorul Vaslui / CSM Craiova) 57,82 m; Disc: 1. Nicoleta Grasu (Dinamo / Farul Constanţa) 57,77 m, 2. Ileana Sorescu (CSM Craiova) 54,05 m; Suliţă: 1. Monica Stoian (Steaua / CSM Craiova) 57,20 m, 2. Maria Negoiţă (Petrolul Ploieşti / Dinamo) 55,64 m.

„Parcă am aruncat cu bulgări, nu cu discul!"

La câteva clipe după ce a depăşit la ultima aruncare, Nicoleta Grasu şi-a tras pe ea un hanorac şi a părăsit zona de concurs. Nu înainte de a declara pentru „Adevărul Sporturi": „De când fac disc nu am mai participat la un concurs pe o asemenea vreme! Nici nu pot să spun că am concurat... Parcă a fost o joacă. Nici nu-mi venea să mă duc să încerc. Parcă aruncam cu bulgări, nu cu discul".

Campioana nu s-a putut abţine să nu zâmbească, însă se simţea că a fost deranjată foarte tare de vreme. „Am avut trei bluze pe mine, două perechi de pantaloni, ceea ce nu mi s-a mai întâmplat la nicio competiţie. Venisem să dau peste 60 de metri, însă nu a fost să fie. Merg la Cupa Europei şi sper să reuşesc acolo. Sper să fie vremea mai bună".

Aflată într-o stare fizică bună, fără probleme de sănătate, după cum a mărturisit, Nicoleta Grasu îşi propune pentru anul acesta să prindă finala Campionatului European în aer liber, care va avea loc în iulie, în Barcelona (Spania).

Ea a fost asistată, ca de obicei, de soţul şi antrenorul ei, Costel Grasu. „Arăt de parcă am săpat tranşee", s-a amuzat şi acesta, după concurs.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite