Arabia Saudită, oaia neagră a comunităţii internaţionale: Marii sportivi fug de Riad. Federer, cel mai vehement

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salman

Asasinarea jurnalistului disident, Jamal Khashoggi, a făcut ca personaje importante, inclusiv din lumea sportului, să fugă de Arabia Saudită ca de ciumă.

Arabia Saudită e condusă de un regim barbar care, de-a lungul anilor, a comis crime de neimaginat. Doar că marile puteri, în frunte cu SUA, ignoră, sistematic nenorocirile provocate de saudiţi dintr-un motiv simplu: banii n-au miros!

Acum însă, asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi după un scenariu terifiant a luat o amploare atât de mare, încât, deocamdată, saudiţii nu-şi pot spăla imaginea nici măcar cu ajutorul petrodolarilor. Cazul e prea proaspăt şi indignarea oamenilor prea mare! De aceea şi vedetele internaţionale se feresc de călătorii în Regat.

Primul care a anunţat, răspicat, că nu vrea să aibă de a face cu Arabia Saudită a fost elveţianul Roger Federer. În luna decembrie, acesta ar fi trebuit să joace într-un demonstrativ la Riad, alături de Rafael Nadal şi de Novak Djokovici. Potrivit Digi Sport, „FedEx“ a declinat acum oferta arabilor.

„Da, m-au contactat şi pe mine. La momentul respectiv, n-am dorit să joc acolo. Aşa că pentru mine a fost o decizie rapidă“, a precizat Federer.

Pe lângă Federer, doi luptători cunoscuţi, John Cena şi Daniel Bryan au refuzat şi ei să mai meargă în Arabia Saudită pentru a participa la o gală WWE.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite