Anunţul oficial. Câte medalii şi-a propus România să obţină la Jocurile Olimpice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alin Petrache, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a anunţat obiectivul oficial al delegaţiei României la Jocurile Olimpice de la Rio, care vor avea loc în anul 2016.

Şeful olimpismului românesc a explicat că obiectivul a fost stabilit după discuţiile cu reprezentanţii fiecărei federaţii şi pleacă de la premisa că delegaţia tricoloră prezentă la Olimpiada din 2016 va număra 60-70 de sportivi. “După ultimele discuţii avute cu federaţiile naţionale, un număr realist este 60-70 de sportivi la Rio. Eu mi-aş dori ca toţi cei implicaţi în procesul de calificare să meargă la Rio, dar din păcate nu este suficientă doar dorinţa mea”,  a declarat Alin Petrache, pentru AGERPRES.

Fostul rugbist a mai afirmat că “la Jocurile Olimpice de la Londra, din anul 2012, aveam un număr mai mare de sportivi calificaţi până la acest moment, dar sper că ne vom califica şi cu echipa de handbal, cu cea de polo, cu cea de gimnastică şi cu bărcile de 8+1, feminin şi masculin. E o abordare realistă şi sinceră. Evident că toate obiectivele şi toate gândurile noastre se îndreaptă spre Rio. Comisia Tehnică a realizat un raport în care s-a previzionat un număr de 6-8 medalii la aceasta ediţie a Jocurilor Olimpice”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite