Andone dezvăluie care sunt fotbaliştii care au avut oferte şi cine va mai veni la Dinamo: „Nu avem multe noutăţi...“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Andone
Ioan Andone

Echipa antrenată de Ioan Andone, Dinamo, va pleca duminică, la ora 15.35, de pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" spre Malaga pentru un stagiu de pregătire la Estepona.

“Au fost ceva oferte pentru câţiva, dar niciuna nu s-a concretizat. Să vedem, o să luăm o decizie. În caz în care apare o ofertă bună pentru club şi jucător se poate discuta. Au fost oferte şi pentru Rotariu şi Filip, şi pentru Lazăr oferte, o să vedem. Eu cred că va prelungi şi Palici, e important că el vrea să rămână la noi. Am discutat şi eu personal cu el, că îi place proiectul, că nu ar vrea să schimbe. Dacă va apărea o ofertă şi îţi dă de cinci ori salariul de aici, ce să-i spui băiatului, că are şi el o vârstă. Dar în principiu e de acord cu prelungirea. E un jucător căruia nu ai ce să-i reproşezi. Cu Cobrea s-a reziliat ieri contractul şi se discută împrumutul lui Patrick Petre. Vom avea 25 de jucători în Spania, la Estepona”, a afirmat Andone, citat de News.ro.  Fundaşul francez Claude Pierre Marie Dielna, 29 de ani, împrumutat în sezonul trecut de la Sheffield Wednesday la Slovan Bratislava, a fost coleg cu managerul general al FC Dinamo, Adrian Mutu, la Ajaccio. “Nu avem multe noutăţi. Ceea ce căutăm, doi titulari nu am găsit, Sper să-i găsim până începe pregătirea, să-i am în Spania. Căutăm un fundaş central şi un număr 10. Poate chiar un vârf, dacă nu găsim un număr 10. Dar să fie clar, dacă nu sunt titulari mai bine nu îi luăm. Să fie mai buni decât ce avem noi. Am avut şi cu Cernat nişte discuţii, să vedem. Încă sunt discuţii. E foarte important să am jucători să-i rulez, pentru că suntem angrenaţi în toate cele trei competiţii. Am nevoie de jucători cu experienţă. Avem o strategie, sper să-i aducem. Sunt discuţii cu Dielna despre contract, nu are rost să minţim. Dar să vedem de ce nu a jucat, că are o perioadă la Slovan în care nu a jucat. A avut şi o entorsă. Dacă o să vrea să vină îl primim”, a mai spus tehnicianul dinamovist.

Referitor la plecarea lui Harlem Gnohere la Steaua, Andone a spus că o regretă, dar acesta nu a mai fost concentrat în ultima perioadă la Dinamo: “E un jucător bun, de ce să fim răutăcioşi cu el. A fost decizia lui, era în ultimele şase luni de contract. E posibil să se fi gândit şi că nu va fi titular, pentru că în ultima perioadă nu a mai fost în regulă, nu a mai fost concentrat. Competiţia cu Nemec el a piedut-o spre sfârşit. Nu îl mai ţinea nici inima, nici sufletul. La antrenamente nu mai trăgea. E alegerea lui, acolo va avea competiţie cu Alibec. E un jucător bun, de aia am stat atât să prelungim. Steaua a luat unul dintre cei mai buni jucători ai campionatului nostru, pe Alibec. Când faci un transfer ca Alibec... Dar nu vreau să vorbim despre Steaua”.

Directorul sportiv Ionel Dănciulescu a afirmat că Dinamo i-a făcut o ofertă financiară lui Gnohere care o depăşea pe cea a Stelei, dacă se luau în considerare şi bonusurile de performanţă promise. “Eu mi-aş fi dorit dacă pleca de la Dinamo să fi plecat la o echipă de afară, dar asta este. Nu avem ce face, nu sunt supărat, doar dezamăgit, pentru că am crezut că va continua alături de noi. E alegerea lui, el ştie ce are mai bine de făcut în viaţă. Suntem acoperiţi pe acel post, e şi Nemec, care a făcut un sezon bun până acum, şi Popa, mai avem soluţii pe a cel post. Gnohere în primă fază a spus că îşi doreşte să rămână, că nu vrea să se ducă la Steaua sub nicio formă. Noi i-am făcut o ofertă financiară foarte bună, aproximativ ca aia de la Steaua. Dacă punem şi bonusurile de performanţă sărea un pic peste oferta Stelei. Şi la un eventual transfer ar mai fi luat ceva bani. Dar e istorie, a fost un jucător care a fost iubit şi respectat. Nu avem ce să facem, a fost alegerea lui. Dinamo nu va sta niciodată într-un jucător, Dinamo va merge înainte şi va ieşi cu capul sus din orice situaţie”, a declarat Dănciulescu.

Amicalele iernii

Dinamo - Tianjin Teda (locul 10 în prima ligă, China) - 17 ianuarie, ora 17.00 - Stadion Dona Giulia;

Dinamo - Eintracht Braunschweig (liderul din liga a II-a, Germania) - 20 ianuarie, ora 17.00 - Stadion La Cala;

Dinamo - FC Zurich (Elveţia) - 24 ianuarie, ora 17.00 - Stadion La Linea;

Dinamo - Videoton (locul I în prima ligă, Ungaria) - 27 ianuarie, ora 12.00 - Stadion Dama de Noche.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite