ANALIZĂ Simona Halep, versiunea 2015: zgura nu-i mai place! "O să fie mai bine pe iarbă". Ce turnee urmează pentru Halep

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep FOTO Reuters
Simona Halep FOTO Reuters

În comparaţie cu prima jumătate a anului trecut, Simona Halep s-a mişcat mai bine pe turneele cu suprafaţă rapidă, dar a clacat pe terenul ei favorit, zgura. Ce aşteptări are ea de la turneele pe iarbă.

Sezonul de tenis a ajuns la jumătate, acel moment în care atenţia se mută de pe  zgură turneele de pe iarbă din Regatul Unit.
Pentru Simona Halep, sezonul de iarbă se reduce practic la două turnee. Ea a renunţat la a mai merge în Olanda, la Hertogenbosch, şi s-a înscris la Aegon Classic Birmingham, turneu de categoria Premiere care acordă premii de peste 650.000 de dolari. E favorita numărul 1 a concursului din inima Angliei, care începe săptămâna viitoare şi care le mai are pe lista jucătoarelor participante pe Ivanovici, Bouchard, Muguruza sau Petkovici.
De la Birmingham, Simona şi stafful ei se mută la Wimbledon pentru al treilea Grand Slam al anului, competiţie la care a ajuns anul trecut până în semifinale. Partea proastă e că sunt 780 de puncte de apărat la Londra, partea bună e că pentru restul sezonului, până la Turneul Campioanelor, Simona nu mai are presiunea punctelor. 
În contextul rezultatelor oscilante din 2015 ale Simonei Halep, e greu să anticipăm cum se va descurca ea pe iarbă. A încercat chiar ea un răspuns:  "Cred că am un joc bun pentru iarbă, stilul meu este să fiu mai rapidă şi să joc mai mult pe blocarea mingii. Eu am încredere că o să fie bine".
A progresat pe suprafeţele rapide…
Afirmaţia ei vine cumva să întărească ceea s-a întâmplat în prima jumătate a sezonului.Ca şi concluzii succinte, e clar că Halep s-a descurcat mult mai bine la turneele de la început de an, pe suprafeţe rapide. Cu excepţia Australian Open, unde oricum a ajuns până în sferturi, Simona a câştigat la Shenzen, Dubai şi Indian Wells şi a jucat semifinale la Miami. Un mare pas înainte în comparaţie cu 2014, în special datorită succesului de la Indian Wells, turneu de Premier Mandatory, primul de această categorie din palmaresul jucătoarei noastre.
… a scăzut pe zgură
Şi când toată lumea se aştepta ca Simona să progreseze şi pe zgură, un success la Roland Garros fiind visul suprem, Halep a înşelat aşteptările. A jucat semifinale la Stuttgart şi la Roma, dar turneele de la Madrid şi la Paris, la care în 2014 s-a oprit abia în finală, s-au încheiat rapid, în faţa unor tenismene de rang doi. 

Românii sunt dezamăgiţi, englezii sunt încântaţi
După Wimbledon, multe dintre jucătoare se întorc pe zgură, fiind disponibile turneele de la Bucureşti, Bastad (Suedia) sau Bad Gastein (Austria). Nu şi Simona care a declarat după Paris că sezonul de zgură e încheiat pentru ea. Aşadar, dacă nimic nu intervine pe ultima sută, Halep sare peste competiţia pe care a câştigat-o anul trecut în România, spre dezamăgirea publicului nostru. 
Dacă românii nu mai ocazia să o aplaude pe Halep, organizatorii turneului de la Birmingham, de săptămâna viitoare, au primit cu încântare vestea că Halep va juca pe iarba lor. " Ea este o stea în ascensiune în sport şi una dintre cele mai bune jucătoare din lume. Simona se va alătura unui grup de jucătoare bune, în care se află şi deţinătoarea titlului, Ana Ivanovici", a declarat directorul turneului Patrick Hughesman. La rândul ei, Halep a oferit declaraţii de complezenţă: "Înseamnă mult pentru mine să joc la un turneu care a avut de-a lungul timpului atât de multe mari campioane. Este o suprafaţă rapidă şi se potriveşte stilului meu de joc. Am avut un sezon fantastic pe iarbă anul trecut şi sper să am mai mult succes în 2015".

Mă bucur că s-a încheiat sezonul de zgură. Cred că iarba se potriveşte mai bine stilului meu de joc Simona Halep, locul 3 WTA
halep casete
halep casete
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite