ANALIZĂ Celtic - CFR, misiune imposibilă pentru clujeni: Scoţienii au cifre formidabile, acasă, în 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR a remizat acasă cu Celtic (1-1) şi păstrează şanse de a ajunge în play-off-ul Ligii Campionilor. Calificarea trebuie obţinută însă pe „Celtic Park“, acolo unde formaţia din Glasgow e o adevărată sperietoare pentru adversarele sale.

De şase ani fără echipă în grupele Ligii Campionilor, România aşteaptă miracolul de la CFR. Iar după partida-tur cu Celtic, visul rămâne în viaţă!

Miercuri seară, în Gruia, campioana României a condus Celtic cu 1-0 (Rondon 28), însă avantajul clujenilor a fost anulat până la pauză, când Forrest (37) a punctat pentru 1-1. După pauză, în ciuda faptului că CFR a jucat destul de bine, a forţat, şi a avut câteva şanse bune de a marca, scorul a rămas neschimbat. Astfel, calificarea se va decide la Glasgow, la 13 august (ora 21.45, Digi Sport). 

La prima vedere, CFR poate spera, chiar dacă, având în vedere scorul din tur, Celtic, şi aşa favorită, şi-a crescut şansele de calificare. Totuşi, dacă ne uităm la rezultatele campioanei Scoţiei din ultimele opt sezoane pe teren propriu, ne dăm seama că, pentru a ajunge în play-off-ul Ligii Campionilor, CFR trebuie să îndeplinească o misiune aparent imposibilă!

Doar trei înfrângeri în 31 de meciuri!

În primul rând, au trecut trei luni de la ultimul eşec suferit de formaţia din Glasgow într-un meci oficial. Iar ca să vedem când a pierdut Celtic ultima dată acasă, trebuie să ne întoarcem şi mai mult în timp. Mai precis, la 14 februarie, când Valencia s-a impus pe „Celtic Park“ în returul 16-imilor Ligii Europa.

Ce-i drept, pentru a elimina Celtic acum, CFR nu e obligată să câştige în deplasare. Echipa lui Dan Petrescu are nevoie însă să înscrie şi aici apare o altă problemă. Celtic nu prea ia gol acasă, dar marchează pe bandă! În cele 31 de meciuri oficiale disputate pe „Celtic Park֧“ în 2019, echipa a încasat doar 6 goluri şi a dat 42! Adică, o medie de 2,6 goluri înscrise pe meci.

Vestea bună pentru CFR e că, totuşi, dintre cele 6 goluri primite în acest an de Celtic acasă, jumătate au venit în cupele europene. Valencia şi Sarajevo au marcat la Glasgow, iar dacă bosniecii, sub nivelul CFR-ului, au reuşit să dea gol în deplasare, atunci şi clujenii pot face acelaşi lucru.

16 meciuri oficiale are Celtic pe teren propriu în 2019: 13 victorii, 2 remize, 1 înfrângere, 42 de goluri marcate, 6 goluri primite.  

Înfrângerile suferite de Celtic în 2019

12/05/2019 Rangers - Celtic 2-0

21/02/2019 Valencia - Celtic 1-0

14/02/2019 Celtic - Valencia 0-2

*Scoţienii au 31 de meciuri oficiale în acest an: 24 de victorii, 4 remize, 3 înfrângeri.

Liga Campionilor, turul III preliminar, prima manşă

APOEL Nicosia - Qarabaq 1-2

PAOK - Ajax 2-2

Dinamo Zagreb - Ferencvaros 1-1

Club Brugge - Dinamo Kiev 1-0

Steaua Roşie - Copenhaga 1-1

Krasnodar - Porto 0-1

Istanbul BB - Olympiakos 0-1

FC Basel - LASK Linz 1-2

CFR - Celtic 1-1

Maribor - Rosenborg 1-3

*Meciurile retur sunt programate pentru 13 august

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite