Alexander Zverev, acuzat de violenţă domestică. ATP a deschis o anchetă: „Acuzaţiile sunt foarte serioase“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Faptele luate în considerare sunt de la Masters 1000 din Shanghai 2019.
Faptele luate în considerare sunt de la Masters 1000 din Shanghai 2019.

Acuzat de violenţă domestică de către fosta sa iubită, Olga Sharypova, campionul olimpic şi numărul 4 mondial Alexander Zverev, se află acum sub privirea atentă a ATP, care a deschis luni o anchetă internă.

Organismul mondial de tenis a anunţat luni deschiderea unei anchete interne vizând campionul olimpic de la Tokyo, acuzat de prietena sa, Olga Sharypova, de violenţă domestică.

Faptele luate în considerare sunt de la Masters 1000 din Shanghai 2019. În octombrie 2020, tânăra a oferit deja o primă versiune, însă nu a depus plângere. Cu puţin peste o lună în urmă, ea şi-a confirmat acuzaţiile într-o lungă mărturisire către revista Slate, adăugând şi mai multe detalii.

Această investigaţie internă vine ca urmare a primirii unui raport comandat de ATP la începutul sezonului către o structură independentă, responsabilă cu evaluarea şi recomandarea regulilor pentru protecţia şi garantarea adulţilor şi minorilor implicaţi în tenisul profesional împotriva tuturor formelor de abuz.

„Ca organizaţie, recunoaştem că trebuie să facem mai multe ca să asigurăm toate persoanele implicate în tenisul profesionist că sunt protejate şi se simt în siguranţă. Recomandările acestui raport ne vor ajuta să dezvoltăm o nouă abordare solidă în ceea ce priveşte acest subiect.

Ne luăm angajamentul să facem progrese şi suntem conştienţi ştim că acest lucru nu se va întâmpla peste noapte. Acuzaţiile la adresa lui Alexander Zverev sunt foarte serioase şi avem responsabilitatea să fim foarte atenţi.

Sperăm ca investigaţia noastră să ne permită să identificăm lucrurile care au avut loc şi să determinăm măsurile care se pot lua ulterior”, a oferit detalii Massimo Calvelli, directorul general al celor de la ATP.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite