Alexander Shevchenko i-a lăsat baltă pe ruși. Tenismenul va juca pentru Kazahstan

0
Publicat:

Alexander Shevchenko este al patrulea jucător important din Rusia care alege să reprezinte Kazakhstanul. Rând pe rând, Elena Rybakina, Alexander Bublik și Yulia Putintseva au decis să scape de restricțiile cu care se confruntă în circuitele de tenis și să evolueze pentru țara lor de adopție. Rușii au mai pierdut-o pe anul trecut pe Varvara Gracheva, care a anunțat că va juca sub culorile Franței.

Rusia mai pierde un sportiv de top: Alexander Shevchenko. Foto Facebook
Rusia mai pierde un sportiv de top: Alexander Shevchenko. Foto Facebook

Din cauza războiului declanșat în Ucraina, sportivii din Rusia și din Belarus au fost avut de suferit, fiind excluși din competiții sau nevoiți să joace sub steag neutru și supuși oprobiului publicului dacă nu și-au manifestat compasiunea pentru țara invadată și nu au condamnat războiul declanșat de Vladimir Putin.

Mândru că va juca pentru noua sa țară

Pentru a scăpa de sancțiuni, Alexander Shevchenko, ocupantul locului 48 ATP, a anunțat că nu va mai reprezenta Rusia. De săptămâna viitoare, sportivul de 23 de ani va juca pentru Kazakhstan, urmând astfel drumul parcurs de alte nume importante din tenisul rusesc.

Jucătorul a declarat, pe contul personal de Twitter, că de săptămâna viitoare va evolua pentru Kazakhstan. "Bună tuturor. Vreau ca toată lumea să știe că începând de săptămâna viitoare voi reprezenta Kazakhstanul. Sunt foarte mândru de acest lucru și abia aștept să intru pe teren, să încerc să fac momente memorabile pentru mine și pentru țară", a scris rusul născut la Rostov.

A jucat finala la Metz în 2023

Alexander Shevchenko este un tenismen în plină ascensiune în circuitul ATP, unde a început să joace mai mult anul trecut, după ce s-a concentrat mai mult pe turneele Challanger, unde a jucat 12 finale, din care a câștigat 7. În finalul sezonului trecut, rusul a jucat pentru prima oară în ultimul act la un turneu ATP, la Metz, prilej cu care a urcat în Top 50, pe cea mai înaltă poziție pe care a ocupat-o vreodată. Rusul a trecut de primul tur la Roland Garros 2023, iar la Madrid și Roma a atins în turul 3.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite