Ce riscă Yelyzaveta Kotliar, puștoaica ucraineană care a dat mâna cu adversara din Rusia la Australian Open

0
Publicat:

Tânăra jucătoare ucraineană Yelyzaveta Kotliar, în vârstă de doar 16 ani, se află în mijlocul unui scandal după ce a dat mâna rusoaica Vlada Mincheva la finalul meciului de la Australian Open 2024, în turneul junioarelor.

Micuța Yelyzaveta Kotliar, în mijlocul unui scandal. Foto lespetitsas.com
Micuța Yelyzaveta Kotliar, în mijlocul unui scandal. Foto lespetitsas.com

După ce a pierdut cu 6-2, 6-3 în fața adversarei din Rusia, Yelizaveta Kotliar a făcut un gest neașteptat în actualul context generat de invazia din Ucraina. Kotliar s-a apropiat de Vlada Mincheva și i-a strâns mâna adversarei la fileu. A fost o surpriză pentru mulți, pentru că sportivele din Ucraina au făcut front comun și au refuzat să dea mâna cu jucătoarele din Rusia și Belarus, în semn de solidaritate cu soldații din Ucraina.

Tatăl său pune greșeala pe seama emoțiilor

Tatăl Yelizavetei Kotliar a numit strângerea de mână dintre fiica lui și Mincheva o greșeală nevinovată, dar ministrul Tineretului și Sportului din Ucraina nu a acceptat afirmația acestuia. Potrivit Sportskeeda.com, oficialul ucrainean va cere o anchetă în urma căreia sportiva riscă să fie suspendată. Ea ar putea scăpa de sancțiune doar datorită presiunii internaționale, având în vedere că este o sportivă tânără și fără experiență.

Acest lucru a fost susținut și de tatăl ei: „Liza are doar 16 ani, nu are încă o experiență reală de a evolua la competiții majore precum turneele de Grand Slam. Emoțiile au fost debordante, așa că nu și-a controlat pe deplin comportamentul. Ea a îndeplinit automat ritualul de după meci – a strâns mâna adversarei sale, fără să înțeleagă că în spatele fileului se afla un reprezentant al Rusiei.

Aceasta, desigur, a fost o mare greșeală, pe care Liza o regretă foarte mult și asigură că nu va mai permite niciodată așa ceva. De fapt, ea este o patrioată sinceră a Ucrainei, a fost întotdeauna așa, este și va rămâne și în viitor”, a explicat Konstantin Kotliar după ce fiica sa a dat mâna cu adversara din Rusia.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite