Fenomenul Andreeva: Rusia uimește lumea tenisului cu o jucătoare incredibilă la Australian Open

0
Publicat:

La 16 ani și 263 de zile, Mirra Andreeva face furori la Australian Open unde tocmai a dat de pământ cu Ons Jabeur (Tunisia, 29 de ani, 6 WTA) în turul II. Rezultatul confirmă că avem de-a face cu o viitoare stea a tenisului și nicidecum o puștoaică luată de valul entuziasmului.

Mirra Andreeva
Mirra Andreeva

Vârsta performanței de nivel înalt scade incredibil în tenisul feminin! La cum arată situația, deja o sportivă de 25-27 de ani poate fi catalogată drept „băbăciune“, dacă e să glumim puțin.

Australian Open 2024 confirmă această realitate. Iată numele și vârsta unor jucătoare care au trecut în turul III în urma partidelor de miercuri: Maria Timofeeva (Rusia, 20 de ani, 170 WTA), Coco Gauff (SUA, 19 ani, 4 WTA), Amanda Anisimova (SUA, 22 de ani, 442 WTA), Diane Parry (Franța, 21 de ani, 72 WTA), Anastasia Zakharova (Rusia, 21 de ani, 190 WTA), Elina Avanesyan (Rusia, 21 de ani, 74 WTA) și, vedeta zilei, Mirra Andreeva (Rusia, 16 ani, 47 WTA). Din capul locului trebuie remarcat faptul că Rusia are o școală excelentă de tenis, în condițiile în care patru dintre sportivele de mai sus provin din această țară și strălucesc la vârste atât de fragede.

Iar dacă rămâne de văzut cât de consistente vor fi aceste jucătoare, care acum sunt pe val la Melbourne, în privința uneia dintre ele lucrurile sunt limpede deja. Vorbim despre mezina Mirra Andreeva. Care continuă, practic, seria rezultatelor impresionante pe care le-a avut și anul trecut la turneele de Grand Slam. În 2024, bilanțul rusoaicei vorbește de la sine: cinci victorii în șase meciuri! La Australian Open, Mirra și-a deschis contul cu o victorie scurtă, 7-5, 6-2 cu americanca Bernarda Pera (29 de ani, 71 WTA). Dar ce a făcut Andreeva în turul II, cu o adversară din Top 10, a fost o veritabilă demonstrație de forță. Una istorică!

În duelul cu Ons Jabeur, rusoaica s-a impus în doar 56 de minute: 6-0, 6-2! Eurosport, postul care transmite Australian Open, a remarcat bornele atinse de Andreeva, odată cu acest rezultat:

*Mirra a câștigat șapte din ultimele nouă seturi în partide cu adversare din Top 20 mondial: 6-0, 6-2 cu Jabeur (6 WTA), 6-2, 6-1 cu Samsonova (14 WTA), 6-2, 4-6, 1-6 cu Rybakina (3 WTA), 6-2, 6-2 cu Krejcikova (11 WTA).

*La Melbourne, în urma succesului cu Jabeur, Andreeva a devenit cea mai tânără jucătoare din istorie care a luat un set la zero la un Grand Slam contra unei jucătoare de Top 10. De asemenea, Mirra e a doua cea mai tânără sportivă din istoria tenisului care cedează mai puțin de trei game-uri în fața unei rivale din Top 10 pe tabloul unui Grand Slam. Doar Jelena Dokic a fost mai tânără, cu o asemenea performanță atinsă la Wimbledon 1999.

*În fine, meciul câștigat cu Jabeur a marcat prima victorie obținută de Andreeva contra unei jucătoare din Top 10 mondial.

Pentru revelația de la Australian Open 2024 urmează acum un test, în turul III, cu Diane Parry (Franța, 21 de ani, 72 WTA). Învingătoarea va avansa în optimi, unde va da de câștigătoarea meciului Storm Hunter (Australia, 29 de ani, 180 WTA) - Barbora Krejcikova (Cehia, 28 de ani, 11 WTA).

Până să vedem cum se va descurca Mirra, în continuarea drumului, parcursul ei a fost remarcat de Aryna Sabalenka (Belarus, 25 de ani, 2 WTA) care, probabil, se simte o veterană la ce se întâmpla la Melbourne în aceste zile. „E o nebunie. Știu că Mirra e o jucătoare incredibilă. E o altă adolescentă care, cu siguranță, va fi în top. N-aș vrea s-o întâlnesc la acest turneu (n.r. râde)“, a spus a doua jucătoare a lumii.

35

e locul pe care îl ocupa Mirra Andreeva în ierarhia live, actualizată în timp real, aceasta fiind cea mai bună clasare din cariera ei de până acum.

Andreeva, cele mai bune rezultate la turneele de Grand Slam

Australian Open = Turul III (2024)*

French Open = Turul III (2023)

Wimbledon = Optimi (2023)

US Open = Turul II (2023)

*turneu în care se află, în continuare, pe tablou.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite