Alaves a revenit în La Liga, după cel mai dramatic baraj din istorie! Gol marcat în minutul 130!

0
Publicat:

Deportivo Alaves a promovat în prima ligă spaniolă datorită unui gol marcat în minutul 120+10, în meciul retur al barajului de promovare cu Levante.

image

Assier Villalibre a adus fericirea pentru oaspeţi la ultima fază, după un penalty comis de Rober Pier și acordat de arbitru în urma consultării VAR. Alaves a revenit în La Liga după două sezoane petrecute în eşalonul secund, în timp ce Levante a ratat promovarea.

Alaves a câștigat cu 1-0 la general finala play-off-ului de promovare cu Levante și a revenit după un an în La Liga. Golul a fost marcat în prelungirile prelungirilor, dintr-un penalty transformat de Asier Villalibre, dictat ca urmare a intervenției VAR!

Pentru că era mai bine clasată decât Alaves în sezonul regulat, Levante ar fi promovat la 0-0. Regulamentul din Spania nu prevedea executarea loviturilor de pedeapsă în caz de egalitate pe tabelă la finalul prelungirilor. Levante, echipa de pe locul 3 în Segunda Division a terminat sezonul cu un punct în fața lui Alaves (locul 4).

Granada și Las Palmas sunt celelalte două echipe care au promovat în acest an în primul eșalon fotbalistic din Spania. Au retrogradat în La Liga 2: Elche, Espanyol și Real Valladolid.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite