Adrian Mutu, 5 meciuri fără victorie la Neftchi Baku. Decizia conducerii azerilor

0
Publicat:

Numit în această vară la Neftchi Baku, Adrian Mutu traversează o perioadă mai slabă, ajungând la 5 meciuri fără să cunoască gustul victoriei. Două dintre acestea partide au venit în preliminariile Conference League (1-3 și 1-2 cu Beșiktaș), celelalte în campionat: un 0-1 și două remize, 1-1. Mutu are șansa sa redreseze echipa azi, în duelul cu Qabala (17.30).

Adrian Mutu e convins că poate redresa echipa. Foto Sportpictures
Adrian Mutu e convins că poate redresa echipa. Foto Sportpictures

Pentru a-l ajuta pe Adrian Mutu să treacă peste acest moment nefavorabil, oficialii lui Neftchi Baku au decis să-l aducă pe Sanan Gurbanov, care va ocupa rolul de antrenor secund. Acesta este convins că va face treabă bună alături de tehnicianul român, având numai cuvinte de laudă la adresa sa.

"Mutu preferă jocul de atac. Este un antrenor exigent și disciplinat. Foarte atent. Toată lumea îi cunoaște trecutul fotbalistic. A jucat în mari cluburi europene, a lucrat cu antrenori cunoscuți și a învățat multe de la ei. Poți învăța ceva de la Mutu în fiecare exercițiu.

Dă vina pe oboseală

Își dorește ca Neftchi să joace un fotbal dominant, să-și facă stilul acceptabil pentru toți adversarii. Lucrează pentru asta în fiecare zi. Desigur, este de datoria noastră să-l ajutăm la fiecare pas, să-și îndeplinească sarcinile la un nivel înalt. Să ajungi la Neftchi este visul oricărui antrenor. Mă bucur că acum fac parte din acest mare club. Nu am nicio îndoială că Mutu va aduce succes lui Neftchi”, a spus noul secund al lui Adian Mutu.

Antrenorul român nu e deocamdată afectat de rezultatele slabe. ”Vrem să creăm o echipă de caracter. Chiar dacă avem puține șanse într-o partidă, trebuie să luptăm. Dacă îți respecți clubul și culorile pe care le reprezinți, atunci ar trebui să lupți până la capăt. Sunt realist. Știu că echipa a obosit. Au fost multe călătorii și oboseală. Dar veți vedea că echipa se va prezenta mai bine”, a declarat Adrian Mutu pentru SportInfo.

Antrenorul român, plecat la Neftchi Baku de la Rapid înaintea startului Superligii, câștigă în jur de jumătate de milion de euro pe sezon în Azerbaidjan și are contract pe doi ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite