Adrian Mazilu, un nou „rebut” la Brighton? De ce speranța României are șanse minime să se impună

0
Publicat:

Adrian Mazilu (17 ani) a fost vândut de Farul la Brighton pe 3 milioane de euro și se va alătura lotului antrenat de Roberto De Zerbi în ianuarie 2024. Conform unor voci, aripa” campioanei are șanse minime să se ajungă om de bază la formația din Premier League.

Adrian Mazilu va îmbrăca tricoul lui Brighton. Foto Twitter Fabrizio Romano
Adrian Mazilu va îmbrăca tricoul lui Brighton. Foto Twitter Fabrizio Romano

Analistul TV Bogdan Cosmescu e de părere că Gică Hagi a făcut o afacere excelentă din punct de vedere financiar, însă greul cade pe umerii jucătorului. „Va fi foarte complicat. Sper din tot sufletul meu să reziste. Va merge la tineret. Acolo e o concurenţă teribilă. Academiile engleze gem de jucători buni, din toate colţurile lumii. Nu-i va fi deloc uşor.

Tare mi-e teamă că-i va fi extrem de greu. Hagi i-a simţit talentul şi l-a protejat. Acolo nu te protejează nimeni. La academia lui Brighton sunt jucători de peste tot. Nu te protejează nimeni. Trebuie să fie puternic şi să progreseze”, a declarat Bogdan Cosmescu, la Orange Sport.

La 17 ani, Adrian Mazilu e cel mai bun produs al Farului. Foto frf.ro
La 17 ani, Adrian Mazilu e cel mai bun produs al Farului. Foto frf.ro

„Din păcate pentru Mazilu, suma de transfer a fost mică pentru Brighton. Trei milioane nu înseamnă nimic pentru ei. Dacă iau 10 jucători la trei milioane - 30 de milioane de euro cheltuite - şi unul dintre ei ajunge să joace în Premier League, şi-au scos banii. Dacă ajung doi, deja e şmecherie. Nu i se vor da foarte mari şanse lui Adrian Mazilu. Suma nu e atât de mare cât să-i oblige”.

Iar istoria recentă pare să îi dea dreptate lui Cosmescu. Pentru că Mazilu nu e singurul jucător al lui Gică Hagi vândut la Brighton. În 2019, Viitorul îl dădea la gruparea britanică pe Tudor Băluță, tot în schimbul a 3 milioane de euro. Însă românul nu s-a impus la formația din Premier League și nu a prins nici măcar o partidă în campionatul englez!

Brighton s-a ”ars” deja cu Tudor Băluță

După un sezon, a fost împrumutat la ADO Den Haag și Dinamo Kiev, unde a stat tot pe bancă, pentru ca la începutul sezonului trecut să revină la Farul, sub comanda lui Gică Hagi, și să fie unul dintre remarcații Superligii! Și iată că, după ce s-au „ars” cu Băluță, englezii de la Brighton riscă din nou și iau un jucător al lui Gică. Tinerețea și talentul lui Adrian Mazilu au contat mai mult decât experiența negativă din trecut.

Desigur, cu o gândire tipic românească, am putea spune că Adrian Mazilu ar mai avea un atu. Antrenor la Brighton e Roberto de Zerbi, jucător foarte apreciat în România, pe când evolua la CFR Cluj. Însă chiar dacă italianul ar avea o afinitate pentru noi, la nivelul din Premier League nu sunt admise asemenea favoruri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite