Adio 40.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giuleştenii sperau să câştige turneul din Spania pentru bani, dar s-au împiedicat de Rosenborg. După o remiză albă la capătul celor 90 de minute, elevii lui Şumudică au fost învinşi la penalty-uri, scor 5-3, de campioana Norvegiei în 2010.

Echipa lui Şumudică a arătat deficienţe, atât în apărare, cât şi în compartimentul ofensiv. Între buturi, Şumi a mers, ca şi în turul de campionat, pe sistemul rotaţiei. Dacă în amicalul cu Dnepr, în poartă s-a aflat Coman, contra norvegienilor a fost folosit Bornescu. Acesta a fost cel mai bun om al Rapidului.

Fără Marcos Antonio - accidentat, titular a fost Glauber în centrul defensivei. Singura ocazie periculoasă a norvegienilor a plecat după un lanţ de gafe în apărarea bucureştenilor, unde Glauber şi Marius Constantin au dat semne că nu se înţeleg. Şi Ezequias, introdus în locul lui Bozovici, a dat frisoane defensivei. 

Şumi a preferat un Rapid aşezat într-un sistem 4-4-2, cu două vârfuri: Sburlea şi Herea. Aceştia n-au avut însă nicio ocazie de gol. Nici introducerea lui Cassio nu a adus un plus ofensiv.

Fernandes a plecat, Herea - ofertat

Cum după 90 de minute scorul a fost 0-0, echipele au ajuns la penalty-uri, conform sistemului eliminatoriu de la Copa del Sol. Giuleştenii au pierdut cu 5-3, după ce Marius Constantin a ratat. 

După acest rezultat, Rapid se va lupta pentru locurile 9-16, iar în faza următoare va juca împotriva pierzătoarei din meciul Malmo FF - Spartak Moscova. Fundaşul Ricardo Fernandes şi-a reziliat contractul cu Rapid şi a semnat cu gruparea Rio Ave. Giuleştenii abia aşteptau să scape de portughez, în condiţiile în care acesta avea un salariu de 200.000 de euro anual.

Rapidiştii sperau să facă rost de bani şi printr-un transfer al lui Herea. Dan Petrescu îl vrea pe jucător la Kuban Krasnodar, iar o primă rundă de negocieri cu oficialii din Grant a avut loc ieri.

Suma solicitată de Rapid, de două milioane de euro, este însă considerată prea mare de Dan Petrescu, care e dispus să ofere 1,5 milioane de euro. Pentru Ovidiu Herea mai există şi o altă propunere de transfer, de la Dinamo Moscova, dar ruşii sunt dispuşi să plătească doar 1,2 milioane de euro.

0-0

3-5 după penalty-uri

Rapid (prima repriză): Bornescu - Candido Costa, M. Constantin, Glauber, Bozovici - Roman, Spadacio, C. Lazăr, Cesinha - Herea, Sburlea.

Rapid (a doua repriză):
Bornescu - Candido Costa, M. Constantin, Glauber, Ezequias - Grigorie, N. Grigore, Spadacio, Frunză - Herea, Cassio.

Antrenor: Marius Şumudică.

Rosenborg (Liga I, Norvegia)

Pentru Rapid au marcat la penalty-uri: Herea, N. Grigore, Frunză.

A ratat: Marius Constantin

Partida s-a jucat în La Manga, Spania.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite