Adi Mutu, golgheterul Europei în 2010!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forma excelentă prin care trece românul l-a propulsat în topul marcatorilor din acest început de an. Conflictul cu Lucescu jr pare să-l fi motivat pe „Briliant“. Fiecare gol marcat de atacant transformă promisiunea selecţionerului de a nu-l mai convoca pe Mutu într-o misiune imposibilă. 

Cu ocazia meciului din Cupa Italiei de miercuri, pe care Fiorentina l-a câştigat în faţa celor de la Lazio (scor 3-2), Adrian Mutu şi-a trecut în cont cea de-a doua „dublă" consecutivă în această competiţie. Mai mult, vârful de 31 de ani a ajuns deja la şapte goluri marcate în 2010 pentru formaţia „viola".

Este o performanţă care n-a fost reuşită de niciun alt fotbalist din campionatele puternice ale Europei! Compania „Briliantului" în clasamentul golgheterilor din acest început de an este una de-a dreptul ameţitoare: Ronaldinho (6 goluri) şi Lionel Messi (5 goluri) sunt jucătorii pe care Mutu i-a întrecut ca număr de reuşite.

Mai mult, vedete precum Cristiano Ronaldo sau Fernando Torres încă nu au reuşit să puncteze pentru echipele lor în acest an. La Fiorentina, românul a marcat exact jumătate din golurile formaţiei sale, arătând o poftă extraordinară de joc şi o dorinţă enormă de a reveni în prim-plan.

Italienii sunt la picioarele lui

Cu reuşitele de miercuri seara, Mutu a urcat pe locul cinci într-un clasament all-time ai golgheterilor Fiorentinei, cu 65 de goluri în 122 de meciuri. Românul se află la şapte reuşite de legendarul Giancarlo Antognoni, aflat pe patru. Forma devastatoare a atacantului a fost remarcată şi de presa din Italia. De altfel, după partida cu Lazio, Adrian a fost catalogat „Omul meciului" de principalele publicaţii din peninsulă.

„Super Mutu" a titrat „La Nazione" pe prima pagină, în timp ce „La Corriere dello Sport" a scris: „Mutu, de poveste. Românul trage după el Fiorentina în semifinalele Cupei". „Gazzetta dello Sport" a notat cu opt evoluţia românului, cea mai mare a întâlnirii.

Ştefan Radu, din nou integralist pentru Lazio, a avut şi el o evoluţie apreciată, fiind notat cu 5,5 de „Tuttomercatoweb", care a spus despre fostul dinamovist că „şi-a asumat responsabilitatea iniţerii de noi acţiuni şi a dat dovadă de o mare luciditate la marcaj".

Va fi rechemat pentru amicalul cu Israel?

Dacă va continua seria golurilor pentru Fiorentina, Mutu îl va pune într-o situaţie din ce în ce mai dificilă pe Răzvan Lucescu. Deja confruntat cu accidentarea căpitanului Chivu, rămâne de văzut dacă selecţionerul îşi va permite luxul de a-l lăsa acasă şi pe Mutu în vederea amicalului cu Israel din 3 martie.

„Briliantul" a ratat deja o acţiune a tricolorilor, el nefiind chemat pentru testul cu Polonia, câştigat de România cu 1-0, la data de 14 noiembrie.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite