Adi Mutu a scăpat de obsesia golului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mutu a fost cel mai bun jucător al Fiorentinei în meciul contra celor de la Cagliari
Mutu a fost cel mai bun jucător al Fiorentinei în meciul contra celor de la Cagliari

Atacantul român al Fiorentinei a simţit din nou bucuria golului după o pauză de 319 zile. Ultima reuşită a „Briliantului“ data din 20 ianuarie 2010. Revenit după o pauză de două săptămâni, cauzată de o accidentare, Adrian Mutu a marcat golul victoriei Fiorentinei (1-0) cu Cagliari.

„Golul nu e o obsesie. Sper doar să-mi ajut echipa să câştige", a spus „Briliantul" cu câteva ore înainte de a intra pe teren, dorind parcă să elimine puţin din presiunea uriaşă care-i stătea pe umeri. Florenţa nu se mai bucurase pentru un gol oficial al lui Mutu de la 20 ianuarie 2010, iar acest lucru îl măcina cu siguranţă şi pe atacantul român.

Calvarul celor 319 zile de „abstinenţă" a luat însă sfârşit ieri. Aşa cum îşi dorise, Mutu şi-a ajutat echipa să obţină cele trei puncte contra lui Cagliari şi a făcut-o în cel mai fericit mod cu putinţă. Marcând golul victoriei. Cu capul, în minutul 52, printr-o execuţie spectaculoasă, profitând de o centrare perfectă a colegului D'Agostino.

„Fenomenul" Fiorentinei se putea duce din nou în faţa fanilor de la tribuna Fiesole, pe care i-a salutat cu celebra închinăciune pe care n-o mai făcuse de aproape un an. Apoi, s-a îndreptat glonţ către antrenorul Sinişa Mihajlovici, pe care l-a îmbrăţişat în semn de mulţumire pentru încrederea acordată în această perioadă.

„Briliantul“ savurează din plin reuşita Foto: Guliver



„A ştiut să-şi facă treaba cum numai el poate. S-a întors Fenomenul", a scris firenzeviola.it după meci, numindu-l pe Mutu cel mai bun jucător de pe teren (nota 7), alături de portarul Boruc. Singura „pată" din evoluţia românului a fost cartonaşul galben primit aiurea după un henţ inutil în
careul advers.

" Le mulţumesc fanilor pentru răbdarea care au avut-o cu mine. Le dedic golul. A fost una dintre zilele frumoase ale anului 2010. "
Adrian Mutu
atacant Fiorentina

„Briliantul“ savurează din plin reuşita
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite