Adevărul Live despre Simona Halep: „A jucat finala pe viaţă şi pe moarte. S-a ridicat la nivelul Şarapovei şi chiar mai sus decât ea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep, numărul trei WTA FOTO Mediafax
Simona Halep, numărul trei WTA FOTO Mediafax

Jurnaliştii Mihai Molnar (Adevărul), Andrei Constantinescu şi Gigi Stancu (Click!) discută, începând cu ora 13.00, despre ascensiunea Simonei Halep, de luni numărul trei WTA.

RĂMÂI PE ADEVARUL.RO PENTRU MAI MULTE DETALII

Andrei Constantinescu: „Un meci foarte disputat, de trei ore. Este o performanţă extraordinară, e un punct de plecare. Ştie că poate ajunge într-o finală de Grand Slam, ştie că se poate bate de la egal la egal cu Şarapova, înaintea nu prea se gândea la chestia asta, ştie că atunci când e favorită, jucătoarele adverse o privesc cu respect. De acum îşi fixează tot timpul finala la Grand Slamuri.

Simona nu e cunoscută în afară aşa cum este în ţară, pentru că nici nu are un PR foarte bun, nici nu prea ştie engleză şi nu prea răspunde la interviuri aşa cum o fac toate vedetele din Top10, este o jucătoare care a avut o ascensiune extraordinară: anul trecut era în Top50, acum e în Top 3. Nici nu au avut timp cei de la WTA să o facă deocamdată cunoscută.
S-a distrat cu toate adversarele, care nu sunt slabe, aşa cum zice lumea. Finala aceasta a fost una dintre cele mai tari din circuitul profesional al ultimilor ani, a fost o luptă pe viaţă şi pe moarte la fiecare punct. Fiecare din fete a luptat extraordinar de mult şi a făcut o propagandă extraordinară tenisului feminin. Finalele de Grand Slam durau, de regulă, o oră, o oră şi ceva. WTA avea deja o problemă, pentru că sponsorii nu mai voiau să finanţeze şi nimeni nu mai voia să televizeze. Asta o e finală care ajută foarte mult viitorul tenisului feminin, pentru următorii doi, trei ani. A fost un meci pe viaţă şi pe moarte, iar Simona a fost cea care a ridicat nivelul, s-a ridicat la nivelul Şarapovei şi chiar mai sus decât ea.

Săptămâna asta urmează vacanţă, locul trei nu îl va lua nimeni în următoarele cel puţin două săptămâni. Săptămâna viitoare revine în circuit. Are de apărat 280 de puncte, principala adversară este Agnieszka Radwanska, ocupanta locului patru. E o diferenţă foarte mică între locul trei şi patru. Săptămâna cealaltă se poate schimba această ierarhie“.

Gigi Stancu: „Dacă va rămâne la nivelul acesta, cred că va câştiga un turneu de Grand Slam, nu neapărat French Openul de pe zgură“.

Mihai Molnar: „«Sunt ca o vacă pe gheaţă», aşa se descria Maria Şarapova la începuturile ei pe zgură. Între timp, lucrurile s-au schimbat. E o performanţă extraordinară. Însă trebuie să remarcăm că în a doua săptămână de turneu, primii trei capi de serie, Serena, Na Li şi Radwanska nu mai erau pe teren. Simona a avut un culoar, a avut noroc, istoria aşa se scrie“.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Simona Halep, oficial locul trei WTA. Românca a urcat o poziţie în ierarhia mondială a tenisului feminin

Radu Banciu nu se dezminte: „Simona Halep este o ţărăncuţă, Maria Şarapova e o lady“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite