A „muşcat“ mâna care l-a hrănit: Mircea Lucescu, foc şi pară pe armeanul Mkhitarian. Românul e scârbit de atitudinea golgheterului său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul de 24 de ani a fost remarcat de „Il Luce“ la Metalurg Doneţk şi, treptat, a ajuns un fotbalist apreciat la nivel european. Acum, el a luat o decizie care l-a scos din sărite pe tehnicianul de 67 de ani.

Transferat de Şahtior, în 2010, pentru 7,5 milioane de dolari, Henrikh Mkhitarian s-a săturat de Doneţk, după patru ani petrecuţi la cele două formaţii ale oraşului. În această perioadă, mijlocaşul a cucerit tot ce se putea cuceri, chiar de mai multe ori:

*Trei titluri cu Şahtior

*Trei Cupe ale Ucrainei cu Şahtior

*O Supercupă a Ucrainei cu Şahtior

Pe lângă aceste performanţe obţinute cu echipa, Mkhitarian însuşi a avut prestaţii din ce în ce mai bune în campionatul Ucrainei:

*2010-2011: 17 meciuri şi 3 goluri la Şahtior

*2011-2012: 26 de meciuri şi 10 goluri la Şahtior

*2012-2013: 29 de meciuri şi 25 de goluri la Şahtior

Astfel, Liverpool l-a contactat pe fotbalistul armean, anunţând că e dispusă să plătească 20 de milioane de euro pentru transferul său, însă Şahtior cere cu zece milioane mai mult. În toată această poveste, Mircea Lucescu s-a arătat supărat că Mkhitarian e disperat să plece de la Şahtior.

Ce a spus?

„Cred că Mkhitarian face o greşeală imensă dacă pleacă de la Şahtior. În prezent, e la un club grozav, e adulat de 50 000 de suporteri la fiecare meci. În momentele în care a fost accidentat sau a arătat o formă mai slabă, l-am lăsat pe teren 90 de minute, ca să-şi revină. Colegii l-au ajutat foarte mult să aibă cota din prezent. Majoritatea au jucat pentru el. În cazul în care va ajunge la o altă echipă, Henrikh ar fi nevoit să facă faţă schimbării sistemului de joc. Nepus în valoare, el poate dispărea din joc şi într-o perioadă scurtă e posibil să-i scadă şi încrederea. Aş înţelege dacă ar vrea să plece la o formaţie mai bună decât noi, gen Bayern Munchen, Barcelona, Real Madrid, însă n-am cum să nu rămân mirat când îşi doreşte să ajungă la o formaţie care nu ne depăşeşte nicicum“, a declarat Lucescu pentru site-ul oficial al lui Şahtior, citat de Digi Sport. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite