A murit neplătit de trei luni şi fără să-şi vadă copilul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noi amănunte legate de moartea nigerianului Henry. A fost nevoie de această tragedie pentru ca echipele din liga a doua să fie obligate să aibă salvarea lângă teren.

Ca de obicei, în România, e nevoie de o nenorocire pentru ca nişte măsuri normale să fie impuse şi respectate. Moartea nigerianului Chinonso Ihelwere Henry (21 de ani) a ridicat două întrebări:

1 De ce a trebuit ca CS Baloteşti şi Delta Tulcea să programeze un meci de verificare la ora prânzului, când afară erau peste 40 de grade Celsius?
2 De ce lângă teren nu era nicio ambulanţă?

Răspunsurile la ambele întrebări arată condiţiile precare din ligile inferioare. „Amicalul s-a jucat la prânz, fiindcă majoritatea meciurilor din campionat se vor disputa la ore similare, iar fotbaliştii ar trebui să se adapteze.

Cele mai multe cluburi din liga a doua nu pot evolua seara, fiindcă n-au nocturnă. În plus, o partidă programată sub lumina reflectoarelor înseamnă încă o zi de cazare, adică alţi bani, pe care mulţi nu-i au", a declarat Cornel Şfaiţer, reprezentantul formaţiilor din liga a doua în Comitetul Executiv.

Şi lipsa ambulanţei la amicalul CS Baloteşti - Delta Tulcea a fost legată de problemele financiare. „Echipele-gazdă n-au 700 de lei ca să achite serviciile medicale", ne-au spus mai multe surse. Cât a aşteptat ghinionistul Henry până când salvarea a ajuns la stadion? Gazdele spun cinci minute, alţii zece, însă cei mai mulţi martori au dezvăluit că a trecut un sfert de oră până la apariţia medicilor.

După tragedia de duminică, în Comitetul Executiv se va discuta despre obligaţia echipelor gazde de a avea ambulanţa lângă teren la orice meci. „De când eram la CCA, în 2006, am propus ca inclusiv la amicale să fie salvarea pe stadion. O scurtă perioadă s-a ţinut cont... Acum putem face o întrunire de urgenţă şi să impunem din nou acest lucru", a afirmat Gheorghe Constantin, celălalt reprezentant al cluburilor din „B".

N-ar fi trebuit să joace, dar a insistat

Pe lângă carenţele groaznice de organizare, Henry a avut şi ghinion. Atacantul nigerian jucase într-un alt amical, cu o zi înainte de meciul CS Baloteşti - Delta Tulcea. Cum avea şi o accidentare la menisc, iniţial, el urma să fie menajat duminică. A insistat însă să joace la Baloteşti, a intrat pe finalul partidei şi a căzut ca secerat cu cinci minute înainte de ultimul fluier. Nu s-a mai ridicat.

Prietena lui e însărcinată

Henry venise în România în 2007 şi urma să susţină examenul de cetăţenie. El era logodit cu o fată stabilită în Bucureşti şi-n curând urma să devină tată, iubita sa fiind însărcinată în luna a patra.

Atacantul de 21 de ani a ratat două transferuri în iarnă, la Pandurii şi la Dinamo II, întrucât i s-a fixat un preţ mult prea mare: 300.000 de euro. Rămas la Tulcea, Henry n-a fost plătit în ultimele trei luni, însă spera că va fi lăsat să plece la o formaţie din Liga I la finalul
turului.

"Am ieşit de pe teren la pauza meciului Viitorul - Astra, fiindcă nu mai puteam să joc. Am crescut cu Henry şi nu pot să-l scot din cap.''
Kehinde Fatai  atacant Astra

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite