A luat 7 goluri, dar nu pleacă! Scolari: „Brazilia a făcut un turneu bun”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul Luiz Felipe Scolari (65 de ani) e sigur că va continua pe banca Braziliei şi după umilinţa suferită în faţa Germaniei. Jurnaliştii sud-americani l-au „înlocuit” dej.

În apărarea sa, antrenorul de 65 de ani s-a prezentat la o conferinţa de presă cu o hârtie pe care erau notate rezultatele obţinute în ultimii doi ani de Brazilia.
28 de jocuri, 19 victorii, 6 egaluri şi doar 3 înfrângeri se putea citi pe hârtia respectivă, în vreme ce în dreptul jocurilor oficiale, 11 la număr, figurează doar o înfrângere! Dar ce înfrângere! 1-7 cu Germania în semifinalele Cupei Mondiale, partidă care va rămâne ca o pată imposibil de îndepărtat de pe blazonul auri-verde.

Umilinţa suferită de Brazilia nu i s-a părut atât de tragică selecţionerului Luiz Felipe Scolari, căruia i s-ar părea logic să continue să pregătească naţionala sud-americana. „După finala mică de sâmbătă voi avea o discuţie cu şefii federaţiei. Normal ar fi să mergem împreună mai departe pentru că s-au făcut lucruri bune cu o generaţie care va creşte în următorii ani”, a afirmat calm Scolari. Acesta a apreciat turneul făcut de brazilieni ca fiind „unul bun”, refuzând să vadă realitatea meciurilor slabe făcute de echipa în galben şi albastru, cu Germania şi nu numai.

„E pentru prima oară după 2002 când echipa se califică în semifinale”, a ţinut să evidenţieze Scolari, antrenorul care a condus echipa spre triumful din Japonia şi Coreea de Sud. „Vom încerca să câştigăm locul 3, mai avem un meci şi trebuie să ne luăm revanşa”, a mai afirmat cel poreclit Felipao. Brazilia şi Olanda se întâlnesc sâmbătă, la Brasilia, în finala mică a Cupei Mondiale.

Scolari a venit la conferinţă cu bilanţul său


În apărarea lui Scolari a sărit directorul tehnic al naţionalei, Carlos Alberto Parreira, omul care a condus echipa spre succesul din 1994. Parreira a venit cu Scolari la conferinţa de presă amintită şi a pledat întocmai ca un avocat în favoarea lui Felipao: „Totul a funcţionat perfect în naţionala noastră, mai puţin rezultatul cu Germania. Dacă am luat bătaie cu 1-0 nu s-ar fi făcut atâta caz. Stafful tehnic şi-a făcut datoria fără cusur”. 

felipe scolari foto reuters

Tite sau Alexi, în locul său

Pe de altă parte, media braziliană susţine că decizia înlocuirii lui Luiz Felipe Scolari e deja luată în birourile „federale”. Favorit la înlocuirea antrenorului de 65 de ani ar fi Adenor Leonardo Bacchi, poreclit „Tite”, un tehnician de 53 de ani care a câştigat, printre alte trofee, şi Campionatul Mondial al Cluburilor din 2012, cu Corinthians. Alexi Stival, un alt antrenor brazilian, ar fi şi el pe lista posibililor succesori.

„Bătrân nemernic şi dezgustător”

Dacă va rămâne pe banca tehnică a Braziliei, ceea ce totuşi e greu de crezut, Scolari va fi nevoit să găsească o cale de reconciliere cu Neymar. Agentul starului brazilian l-a desfiinţat efectiv pe Felipao, iar criticile n-ar fi apărut dacă fotbalistul nu-şi dădea acordul. „E un bătrân nemernic, încrezut, dezgustător şi ridicol”, a afirmat Wagner Ribeiro, puternicul impresar brazilian.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite