A fost sau n-a fost? Ce crede Adrian Porumboiu despre faza la care tricolorii au cerut al doilea penalty

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Porumboiu FOTO Simona Voicu

România a pierdut, joi, în deplasare, meciul cu Islanda, în semifinalele play-off-ului de calificare la Campionatul European din 2021, scor 2-1 (2-0), şi a ratat ultima şansă de a participa la această competiţie.

Golul echipei naţionale a fost marcat în minutul 63, dintr-un penalty, acesta fiind singurul şut expediat de tricolori pe spaţiul porţiii pe tot parcursul meciului. Lovitura de pedeapsă a fost acordată după intervenţia VAR

În minutul 79, tricolorii au cerut insistent încă un penalty, după ce mingea a ricoşat în cotul fundaşului Ragnar Sigurdsson, însă oficialii video au considerat că nu este nevoie să îi semnaleze centralului acest fapt.

Adrian Porumboiu, fost arbitru internaţional, a analizat faza la Digi Sport şi a ajuns la concluzia că decizia centralului sloven Damir Skomina a fost una corectă. "Este şi distanţa foarte mică. Dacă din camera VAR nu i-a comunicat să vadă fază, probabil că au considerat că nu e necesar să-l informeze. Au mai multe camere acolo. N-ai ce să-i reproşezi arbitrului într-o asemenea fază. E greu să mă pronunţ din ce am văzut, pe prima reluare nu mi s-a părut penalty. Pe a doua reluare mâna pare depărtată de corp, dar nici acolo nu pare că se poate da penalty. Arbitrul a judecat foarte bine, având în vedere că are şi ajutoarele video. Nu avem ce să-i reproşăm. Nu putem să ne legăm de faza asta. Niciun arbitru din lumea asta nu poate spune că a fost penalty clar. Un penalty îl dai dacă e clar", a spus Adrian Porumboiu, în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite