A cucerit Liga Europa, i-a făcut pe fanii lui Chelsea să-şi ceară scuze faţa de el, iar acum a fost primit ca un erou: Rafa Benitez va ataca titlul în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaniolul de 53 de ani le-a dat tuturor o lecţie despre profesionalism: a fost contestat din prima zi la Chelsea, însă şi-a văzut de treabă, a calificat echipa pentru Liga Campionilor, şi a mai adus un trofeu în vitrina clubului. Apoi, a plecat triumfător, fiind asaltat de oferte. A ales-o pe cea mai bună, cu un salariu colosal.

Rafa Bentitez e noul antrenor al lui Napoli, grupare care s-a despărţit de Walter Mazzarri, cel care a optat să preia Inter Milano. 

Preşedintele clubului napoletan, Aurelio de Laurentiis, s-a mişcat repede şi l-a convins pe Rafa Benitez, tehnician cu zece trofee în CV, să semneze cu formaţia care s-a clasat pe locul 2 în Serie A, după campioana Juventus, obţinând calificarea în grupele Ligii Campionilor.

A prins un supercontract

De Laurentiis a făcut public anunţul înţelegerii cu Benitez pe contul său de Twitter. „Rafa Benitez e noul antrenor al lui Napoli. Un om cu multă experienţă internaţională, un lider adevărat“, a scris boss-ul clubului din Serie A.

Potrivit celor de la „Gazzetta dello Sport“, în Italia, Benitez va încasa 3,5 milioane de euro pentru fiecare sezon. El a semnat pentru doi ani cu opţiune de prelungire pentru încă o stagiune. Jurnaliştii susţin că, după Benitez, la Napoli ar putea să ajungă şi fostul său elev de la Chelsea, Fernando Torres.

Ce a câştigat Benitez ca antrenor?

*Două titluri cu Valencia – 2001-2002 şi 2003-2004

*Cupa UEFA cu Valencia – 2003-2004

*Cupa Angliei cu Liverpool – 2005-2006

*Community Shield cu Liverpool – 2006

*Liga Campionilor cu Liverpool – 2004-2005

*Supercupa Europei cu Liverpool – 2005

*Supercupa Italiei cu Inter – 2010

*Campionatul Mondial al Cluburilor cu Inter – 2010

*Liga Europa cu Chelsea – 2012-2013

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite