A crescut în Ungaria, dar s-a bătut ca o leoaică pentru România: fază impresionantă în meciul cu Brazilia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Szucs a căzut pe teren din cauza loviturii primite în faţă
Szucs a căzut pe teren din cauza loviturii primite în faţă

Naţionala de handbal feminin a făcut un meci superb cu Brazilia, campioana mondială, iar cheia victoriei a fost dăruirea şi determinarea de care au dat dovadă jucătoarele pe teren. Elocventă a fost o fază petrecută spre finalul primei reprize.

România a învins Brazilia la capătul unui meci palpitant pe care „Adevărul“ vi l-a oferit aici.

Ajunse în sferturi, Neagu şi colegele ei aşteaptă acum confruntarea cu Danemarca, gazda turneului final, iar organizatorii au şi anunţat când va avea loc meciul.

Revenind la succesul cu Brazilia, el a fost obţinut datorită unui spirit de luptă care nu prea s-a văzut în precedentele trei jocuri cu Rusia, Norvegia şi Spania. Se poate spune că româncele şi-au lăsat sângele pe teren, iar în cazul lui Szűcs acest lucru s-a întâmplat la propriu şi la figurat!

Chiar dacă are şi cetăţenie maghiară, handbalista de la HCM Baia Mare a cântat imnul României cu patos, după care s-a luptat, precum o leoaică, pe teren. Spre finalul primei reprize, în încercarea de a bloca aruncarea unei adversare, sportiva de 31 de ani şi-a spart nasul şi a trebuit să fie schimbată, astfel încât medicii să oprească hemoragia.

VEZI CUM S-A ACCIDENTAT (MINUTUL 24.35)

A jucat pentru Ungaria

Gabriella Szűcs are o poveste frumoasă. S-a născut la Oradea, însă înainte de Revoluţia din 1989 s-a mutat la Debrecen cu familia ei.

Ea provine dintr-o familie de sportivi, tatăl ei fiind fost fotbalist, în timp ce mama ei a practicat handbalul. După ce a cochetat cu gimnastică, baschet şi fotbal, Gabriella a ales, într-un final, handbalul.

Între 2004 şi 2011, Szűcs a reprezentat naţionala maghiară cu care a câştigat:

*Bronzul la Europenele de Tineret (2001)

*Argintul la Europenele de Juniori (2002)

*Argintul la Mondialele de Juniori (2003)

*Bronzul la Campionatul European (2004)

*Bronzul la Campionatul Mondial (2005)

*Locul 4 la Jocurile Olimpice din 2008

Gabriella Szűcs a început să joace pentru România, începând din 2015. În ţară, la nivelul echipelor de club, ea a evoluat pentru Oltchim (2008-2011), HC Zalău (2011-2013), înainte de a semna cu HCM Baia Mare, acolo unde joacă din 2013.

Vezi aici de ce meciul cu Danemarca are o miză uriaşă pentru România

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite