34 de ani, 34 de gafe. Azi e ziua lui Mutu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mutu este cel mai bun fotbalist român al ultimilor zece ani
Mutu este cel mai bun fotbalist român al ultimilor zece ani

Droguri, bătăi, femei frumoase, ceartă cu antrenori, selecţioneri sau coechiperi. Pe toate le-a bifat Adrian Mutu, care azi a împlinit 34 de ani, şi care dacă îşi vedea de fotbal, ar fi putut câştiga Balonul de Aur, aşa cum singur declara amăgit.

“Poate dacă făceam alte alegeri în carieră, aş fi avut posibilitatea să cuceresc Balonul de Aur, dar prefer să nu mă mai gândesc. Trecutul nu mă mai interesează, trăiesc în prezent şi vreau să văd doar în viitor. Majoritatea oamenilor m-au criticat, dar mulţi vorbesc doar ca să se afle în treabă”, spunea până nu demult Mutu în Corriere dello Sport. Până şi selecţionerul Victor Piţurcă a recunoscut faptul că Mutu ar fi putut câştiga prestigiosul trofeu. Iată 34 de motive, câte unul pentru fiecare an din viaţa lui, care au luat mutl din strălucirea “Briliantului”.

1. Când era la FC Argeş, într-un meci cu Steaua a refuzat să fie schimbat şi i-a spus marelui Dobrin: “Cine eşti tu, mă, să mă schimbi?”.

2. A făcut un accident rutier, în timp ce se întorcea alături de soţia sa de atunci, Alexandra Dinu, din Poiana Braşov. Maşina condusă de el a derapat, s-a răsturnat şi s-a oprit într-o râpă. Au scăpat amândoi fără răni grave.

3. A divorţat de Alexandra Dinu, cea alături de care îşi unise destinele în 2001. Fiul cuplului, Mario, a rămas în custodia mamei.

4. Împreună cu Lobonţ şi Neaga, a petrecut până dimineaţa într-un club de striptease din Craiova, desi echipa naţională se afla în cantonament pentru meciul cu Macedonia, din preliminariile CM-2006.

5. A fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping efectuat la Chelsea, fiind suspendat şapte luni. Englezii i-au cerut daune de de 17 milioane de euro.

6. După „Dosarul Cocaina” s-a certat cu impresarii săi, fraţi Becali, pe care i-a acuzat că nu l-au ajutat în perioada Chelsea. Cele două tabere s-au împăcat, dar când era la Cesena le-a reproşat faptul că nu sunt în stare să-i găsească echipă şi s-au „despărţit” din nou.

7. A rămas fără carnet auto pentru trei luni după ce a refuzat să oprească la semnalizarea unui echipaj de poliţie. Incidentul s-a produs în Drumul Taberei. Explicaţia lui: “Am crezut că poliţistul m-a salutat”.

8. A fost acuzat de un chelner din Constanţa că l-a agresat fizic în timp ce lua masa cu colegii de la naţională.

9. În urma turneului din Statele Unite, Adrian Mutu a fost exclus din lot chiar de Victor Piţurcă. Mutu chefuise până în zori cu femei şi alcool.

10. A ratat un penalty în partida cu Italia, 1-1, şi dacă ar fi marcat România putea depăşi grupele EURO 2008. “Tricolorii” au fost învinşi apoi de Olanda şi calificarea a fost ratată.

11. După „dezastrul” naţionalei de la Belgrad, 0-5 cu Serbia în octombrie, a plecat fără a spune cuiva la Novi Sad, unde era invitat la o petrecere organizată de patronul Vojvodinei, un interlop local. A revenit a doua zi în cantonament în jurul orei 5 dimineaţa, şi-a făcut bagajele şi a plecat spre Florenţa. De atunci, selecţionerul Răzvan Lucescu nu l-a mai chemat la naţională.

12. După scandalul de la naţională, s-a certat şi cu naşul său de cununie, Nicu Gheară, care-i atrăsese atenţia asupra vieţii dezordonate. Dialogul dur a avut loc în direct la un post de televiziune.

13. A bătut un cetăţean libanez într-un local de lux din Florenţa aproape de zorii zilei. În acel moment se afla în refacere după o accidentare la meniscul genunchiului drept.

14. A fost depistat pozitiv cu sibutramină, după teste efectuate la data de 10 şi 20 ianuarie. A juca ultimul meci oficial la 24 ianuarie (la Palermo) şi a fost suspendat provizoriu, până la decizia finală.

15. Aflat în vacanţă în Republica Dominicană află că şefii clubului Fiorentina hotărâseră o amendă de 28.000 de euro pentru el. Motivele: bătaia cu libanezul, a fumat o ţigară la stadion şi a pătat imaginea clubului.

16. În martie au loc audierile în „Dosarul Sibutramina”, iar el e surprins de paparazzi în acelaşi hotel cu Bianca Drăguşanu. Apare astfel într-un nou scandal mediatic.

17. E suspendat nouă luni de către tribunalul antidoping şi e iar în centrul atenţiei după ce se bate cu doi inşi care i-au făcut avansuri soţiei sale într-un local din Florenţa.

18. În mai e interceptat în timp ce discuta cu interlopii şi se plângea că a fost pus să plătească nota la un restaurant. În convorbire se înţelege cum Mutu cerea bani pentru o reclamă în Turcia, iar acolo urma să fie acompaniat şi de nişte domnişoare.

19. Tribunalul federal elveţian menţinea decizia TAS, iar el e obligat să plătească despăgubiri de 17 milioane de euro lui Chelsea.

20. În iulie 2010 la un antrenament al Fiorentinei a sărit să-l bată pe Comotto, după ce fundaşul dreapta a avut o intrare mai dură asupra sa.

21. În octombrie bate din nou un chelner, dar în Florenţa. Ospătarul Berat Racaj are nevoie de spitalizare, îl dă în judecată, dar renunţă la acuzaţii după ce primeşte în jur de 2.000 de euro.

22. Şefii Fiorentinei îi reduc salariul la jumătate, el pierde 750.000 de euro, dar de bucurie că nu mai e suspendat îşi cumpără un Range Rover.

23. În decembrie a stat puţin la petrecerea de Crăciun a Fiorentinei, iar a doua zi nu a venit la antrenament. Îi minte pe şefi că a plecat în Republica Dominicană.

24. În timpul unui antrenament al Fiorentinei a sărit să-l bată pe antrenorul său Sinişa Mihajlovici.

25. În august 2011 e exclus de Piţurcă de la naţională după o escapadă bahică, alături de Gabi Tamaş, episod petrecut în cantonamentul echipei pentru meciul cu San Marino.

26. E exclus din lotul Cesenei pentru meciul cu Fiorentina după ce a întârziat o zi de la antrenamente.

27. A înregistrat prima retrogradare din carieră. Era la Cesena, echipa a ajuns în Serie B, iar el a marcat doar opt goluri în 26 de meciuri.

28. Un impresar italian a anunţat că fotbalistul l-a bătut pe patronul unui hotel care a glumit pe seama sa.

29. După înfrângerea cu Olanda, alături de Marica, a fost suprins de paparazii după ce a petrecut cu câţiva jucători batavi. La petrecere au fost şi câteva domnişoare.

30. La Ajaccio a refuzat să-l salute pe antrenorul Dupont pentru că-l schimbase după numai o oră de joc în partida cu Bastia.

31. La sfârşitul anului, după ce Dupont a fost demis, el a fost singurul care nu i-a dat nici măcar un mesaj de susţinere, tehnicianul recunoscând că a discutat cu toţi foştii săi jucători, mai puţin Mutu.

32. A întârziat două zile la reunirea echipei şi nu a fost inclus în meciul din Cupa Franţei cu Rouen. A fost certat de şefi şi riscă o amendă.

33. Când a semnat cu Ajaccio, s-a lăudat că se va lupta cu Ibrahimovici în topul golgheterilor, dar a marcat doar de patru ori în 13 meciuri, iar suedezul a înscris de 18 ori.

34. N-a avut deloc fler la afaceri, cheltuindu-şi o bună parte din bani pe cluburi de noapte şi maşini de fiţe.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite