227 de arestări au avut loc în Franța în timpul incidentelor care au avut loc după finala Campionatului Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un total de 227 de persoane au fost arestate în Franţa, dintre care 47 numai la Paris, în timpul incidentelor produse după încheierea finalei Cupei Mondiale la fotbal, câştigate de echipa Argentinei în dauna naţionalei franceze, transmite AFP.

Un important dispozitiv, de 14.000 de poliţişti şi jandarmi, fusese desfăşurat pe tot teritorul Franței, dintre care 2.750 în capitală, pentru a preveni incidentele de genul celor înregistrate după sfertul de finală disputat de francezi contra Angliei şi a semifinalei câştigate de Franţa împotriva Marocului, potrivit Agerpres.

Pe bulevardul Champs-Elysées, forţele de ordine, atacate cu sticle şi focuri de artificii, au fost nevoite să folosească gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea.

Incidente au fost semnalate şi la Lyon (centru-est), Bordeaux (sud-vest), Nisa (sud-est) şi Béziers (sud).

14.000 de polițiști au fost mobilizați pentru finala Campionatului Mondial Foto: AFP
14.000 de polițiști au fost mobilizați pentru finala Campionatului Mondial Foto: AFP

Selecţionata Argentinei a cucerit duminică seara titlul mondial după ce a învins Franţa cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare, în finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, în care scorul a fost egal, 3-3, la capătul prelungirilor, pe Lusail Stadium din Al Daayen.

Astfel, Argentina şi-a trecut în palmares al treilea său titlu mondial, după cele obţinute în 1978 şi 1986.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite