22 de luni suspendare pentru o jucătoare cu titlu de Mare Şlem câştigat în ultimii patru ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Abigail Spears a fost suspendată 22 de luni pentru dopaj
Abigail Spears a fost suspendată 22 de luni pentru dopaj

Jucătoarea de tenis americană Abigail Spears a primit o suspendare de 22 de luni, după ce a fost testată pozitiv cu substanţe dopante la US Open 2020.

Sportiva în vârstă de 38 de ani, o specialistă a probei de dublu - cu 21 de trofee în palmares, a fost testată de WADA în timpul ultimului turneu de Mare Şlem al sezonului trecut, în proba sa de urină fiind depistate urme de testosteron şi prasterone. Americanca a explicat că, după ce a întâmpinat mai multe dificultăţi de-a lungul sezonului 2019, medicii i-au descoperit o deficienţă de vitamine, recomandându-i o serie de suplimente alimentare. Spears a punctat, imediat, că va colabora cu forurile mondiale, considerându-se vinovată doar pentru că a avut încredere în medic şi nu a verificat singură lista de substanţe interzise, scrie Tennis World USA.

Abigail Spears a câştigat cel mai important titlu al carierei sale la Australian Open 2017, în proba de dublu mixt. Suspendată provizoriu încă de pe 7 noiembrie 2019, Abigail Spears a primit o suspendare care se calculează retroactiv şi care va expira pe 6 septembrie 2021.

În acest moment, Robert Farah, liderul clasamentului mondial în proba de dublu la începutul acestui an, este şi el suspendat provizoriu, după ce a fost depistat pozitiv cu un steroid, în timpul unui turneu din Columbia, la final de 2019. Cel mai important caz de dopaj din ultimii ani în tenis a avut-o în prim-plan pe Maria Şarapova, rusoaica fiind suspendată iniţial în cazul Meldonium pentru 24 de luni, pedeapsa ei fiind ulterior redusă la 15 luni.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite