10 motive pentru care Steaua are toate şansele să câştige campionatul Ligii I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steaua are şanse reale la câştigarea titilului Ligii I. FOTO Mediafax
Steaua are şanse reale la câştigarea titilului Ligii I. FOTO Mediafax

După o secetă de câştigare a titlului care datează din 2006, Steaua Bucureşti se află aproape de un nou succes în Liga I.

La cele 10 etape scurse de la începerea campionatului internt, soarta trofeului Ligii I este deja conturată. Astfel, una dintre realele pretendente la titlu este Steaua, ocupanta locului întâi în momentul acesta.

Echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf a avut un parcurs excelent comparativ cu ultimele sezoane, fapt pentru care sunt speranţe reale pentru câştigarea campionatului. 

1. Laurenţiu Reghecampf pare să fi găsit reţeta perfectă prin care să fie pe placul conducerii Stelei. Instalat pe banca tehnică în luna mai a acestui an, venirea antrenorului a echivalat cu stilul ofensiv al echipei, care nu a mai existat din anii '90. 

2. În sezonul actual, Steaua a marcat 23 de goluri în 10 partide şi viitorul pare promiţător pentru trupa din Ghencea. Astfel, roş-albaştrii înregistrează cel mai bun atac din ultimii 15 ani, lucru care este pe placul iubitorilor de fotbal. De asemenea, steliştii sunt asiguraţi şi pe celelalte posturi. Georgievski, Szukala, Chiricheş, Latovlevici şi Nikolici sunt doar câteva dintre pariurile câştigate ale oficialilor stelişti, care pot propulsa echipa din Ghencea spre performanţe interne şi nu numai.

3. Atraşi de spectacol, oamenii se prezintă la stadion în număr din ce în ce mai mare şi Steaua ocupă prima poziţie în topul asistenţelor din acest sezon, cu o medie de 18.955 de spectatori şi cu maximum 42.876 de oameni prezenţi la meci, performanţă realizată la meciul câştigat în faţa Rapidului (1-0).

4. Popularitatea Stelei este recunoscută în toată ţara, datorită performanţelor realizate de la înfiinţare şi până astăzi. Steaua a fost primul club de fotbal din România care a trecut pragul de 100.000 de fani pe Facebook, primind aprecieri din toate colţurile ţării. Mai mult decât atât, orice meci al unei provinciale cu echipa roş-albastră este prilej de partidă jucată cu casa închisă, fapt care poate constitui un avantaj redutabil în trupei din Ghencea.

5.. Bugetul pentru echipa roş-albastră prinde contur şi datorită vânzării tichetelor. La derbiul cu Rapid, biletele epuizate au adus 280.000 în visteria Stelei şi este aşteptată încasarea a 1,6 milioane de euro în urma biletelor din Europa League. 

6. Omogenitatea lotului stelist este o noutate în vestiarul roş-albaştrilor. Din cauza obiceiului a de a schimba atât antrenorii, cât şi jucătorii foarte des, conducerea Stelei a fost principala piedică de a construi o echipă capabilă de performanţă. Acest lucru pare să se fi schimbat odată cu venirea lui Reghecampf, care pune accentul pe jocul colectiv.

7. Rezultate pozitive constante o înscriu pe Steaua în lupta pentru titlu. În lipsa evoluţiilor oscilante din anii trecuţi, echipa din Ghencea a abordat la victorie fiecare meci şi a trecut primul hop major din punct de vedere al rivalităţii, după ce a câştigat meciul cu Rapid.

8. Faptul că ultimele cinci campionate au fost câştigate de echipe din provincie ambiţionează capitala pentru revendicarea titlului. De la cucerirea trofeului de către Dinamo, în 2006-2007, echipele din afara Bucureştiului au pus „monopol“ pe titlul Ligii I.

9. Echipele care au câştigat titlul în ultimul an se află în derivă campionatul acesta. CFR Cluj ocupă locul cinci în clasamentul Ligii I, cu 9 puncte în spatele Stelei, Oţelul Galaţi este la finalul clasamentului, pe locul 15, şi pare să se bată pentru ocuparea unui loc în prima ligă şi sezonul viitor, iar Unirea Urziceni a fost retrogadată din Liga I anul trecut.

10. Dacă ies învingătoari din meciul cu CFR Cluj, din etapa viitoare, şansele roş-albaştrilor de a rata titlul sunt extrem de mici pentru Jucătorii în formă, moralul ridicat, tonusul bun al echipei par reţeta perfectă care o vor conduce pe Steaua spre titlul cu numărul 24.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite