Virgil Ianţu îi îndeamnă pe români să iasă la vot: „Dacă ne mulţumim să fim văzuţi drept indivizi mai jos de categoria I, atunci avem ce merităm“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Ianţu FOTO Arhivă personală Virgil Ianţu
Virgil Ianţu FOTO Arhivă personală Virgil Ianţu

Prezentatorul de televiziune Virgil Ianţu (48 de ani) a scris un text, pe blogul său, cu scopul de a-i îndemna pe români să meargă la vot.

Virgil Ianţu a postat, pe blogul său, un text pentru români, pentru a-i îndemna să meargă la vot. Prezentatorul aminteşte că „soluţia stă în fiecare dintre noi“ pentru un trai mai bun.

Ianţu crede că puterea de a schimba ceva ca naţie porneşte de la „modul în care ne valorizăm ca indivizi“: „Soluţia stă-n fiecare dintre noi. Ştiu că sună a clişeu de dezvoltare personală, dar vă invit să daţi o şansă acestei idei“.

Prezentatorul punctează care ar fi o parte din problemele ţării – sistemul educaţional, de sănătate, infrastructura rutieră, economia - şi crede că dacă le acceptăm înseamnă că „ne mulţumim să fim văzuţi drept indivizi mai jos de categoria I“.

„Toate lucrurile acestea care ne definesc ca naţie pornesc de la modul în care ne valorizăm ca indivizi. Dacă ne mulţumim să fim văzuţi drept indivizi mai jos de categoria I, atunci avem ce merităm: un sistem social plin de hibe, un sistem educaţional care nu creşte caractere, ci roboţi programaţi să memoreze aiurea lecţii nefolositoare pentru viitor, un sistem de sănătate… să ne ferească Dumezeu de boli, o infrastructură rutieră să zicem pitorească şi aventuroasă, o economie mai mult gri… şi putem face o listă imensă“, a scris Ianţu pe blog.

„Opriţi-vă câteva minute din ce faceţi şi gândiţi-vă la voi ca indivizi. Ce vă doreaţi în adolescenţă sau la prima tinereţe? Ce aţi realizat până în prezent? Ce viitor vă imaginaţi? Cum contribuiţi voi la acest viitor? Ce aţi face pentru cel de alături? Prea multă vreme ne-am ascuns după vitregiile istoriei şi balada Mioriţa. E momentul «Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie», e momentul să ne implicăm în loc să ne văităm/comentăm. Voi ce credeţi?“, a mai transmis românilor Virgil Ianţu.

Nu este pentru prima dată când prezentatorul comentează problemele din România. Virgil Ianţu a postat un text construit din mai multe întrebări despre România, printre care „Ce se întâmplă cu România? Ce se întâmplă cu noi?“, prin care îşi evidenţiază părerea despre situaţia ţării.  

Ianţu, care la Revoluţie avea 18 ani şi era soldat, după cum a mărturisit într-un interviu pentru „Adevărul“, s-a declarat extrem de mâhnit în pragul sărbătorilor pentru că „după 29 de ani de speranţă... corupţia ucide, la propriu şi zilnic“. 

În decembrie 2018, Ianţu a semnat un text pe Facebook în care critica dur clasa politică şi afirma că dictatorul Ceauşescu s-a întors: „România trăieşte azi o minciună. Aşa credeam până ieri. Doar că am realizat că acesta este de fapt adevărul României de astăzi. Adevărul este că cei de ieri nu au dispărut niciodată, iar iluzia libertăţii ne-a păstrat o speranţă extrem de nocivă, a gândului că suntem în direcţia bună. 

Ignoranţa, combinată cu naivitate şi cu lipsa de educaţie, cultivate cu bună ştiinţă, au creat împreună fondul celor trăite de noi astăzi. Ceauşescu s-a întors! Are aerul unui învingător, ne râde în faţă, dar nu oricum, ci în hohote, îşi etalează puterea, abilitatea, nemernicia şi cinismul. Nomenclatura este şi ea prezentă prin aceiaşi oameni mici, care se cred mari şi care devin aşa din cauza ignoranţei noastre, care declară deschis ca ar folosi din nou mitraliera împotriva noastră, a celor care crâcnim“. 

Ianţu a subliniat atunci că este trist şi deloc mândru de cum arată România astăzi, fiind de părere că ea nu mai aparţine românilor cinstiţi, ci este a unor „nimeni cu funcţii şi cu putere“. Totodată, prezentatorul se arăta lipsit de speranţă că lucrurile se vor schimba în bine.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite