VIDEO Vedetele autohtone s-au înghesuit la concertul AC/DC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Negru, Şerban Huidu, Paul Ciuci, Berti Barbera au simţit descărcarea de energie ce a zguduit Piaţa Constituţiei. Duminică seara, la Bucureşti, 70.000 de oameni au dansat şi au cântat sub „potopul“ de muzică rock. Nici vedetele autohtone nu s-au putut sustrage fulgerului AC/DC.

16 mai 2010 va rămâne o zi memorabilă pentru fanii români ai celebrei formaţii australiene. Unii i-au aşteptat o viaţă. Alţii, mai tineri, au trăit miracolul întâlnirii nesperate cu idolii lor.

Mai citiţi şi:

Concertul AC/DC prelungeşte programul metroului, în Capitală

VIDEO Iron Maiden la Cluj!

Drăcuşorii cu coarne roşii, Angus Young şi Brian Johnson, au tras clopotele, au pornit o locomotivă, au aruncat în ei cu confetti. I-au vrăjit, pe toţi cei veniţi să respire, timp de două ore, aerul AC/DC. Dan Negru, prezent duminică seara la concert, împărtăşeşte această experienţă:

„Au fost impecabili... Eu ascult AC/DC de la 13 ani. I‑am mai văzut până acum de două ori, în Spania şi Serbia. Le ştiu repertoriul pe de rost. Sunetul a fost bun, m-am bucurat că a venit multă lume şi e bine că încă se mai ascultă rock".

VEZI AICI GALERIE FOTO

VEZI AICI VIDEO DIN CONCERT

Singurul lucru care l-a dezamăgit a fost publicul, care „nu a fost destul de viu, Şi eu am fost cam moale, de fapt", se scuză vedeta Antenei, care precizează că la Belgrad a întâlnit cea mai frumoasă reacţie din partea spectatorilor. Şi Paul Ciuci, solistul trupei Compact, a trăit emoţia întâlnirii cu cei pe a căror muzică zice că a crescut.

„AC/DC este prima trupă de care m-am îndrăgostit. M-au impresionat profesionalismul şi disciplina lor, tehnica impecabilă şi respectul faţă de public. Au funcţionat ca un ceas. Angus Young a fost incredibil - la vârsta de 54 de ani s-a dezbrăcat şi a continuat aşa concertul, în ciuda vântului şi a frigului".

Comparaţie Atena - Bucureşti

Gabi Constantin, chitaristul trupei Voltaj, a trăit de două ori magia AC/DC, după ce anul trecut a văzut trupa în concert la Atena.

„Au fost extraordinari şi de această dată. Momentele mele preferate din show sunt două: intrarea şi ieşirea de pe scenă. Faţă de alte formaţii, unde soliştii captează toată atenţia, la AC/DC există doi poli de interes. Soloul lui Young degajă o energie fantastică", a declarat Gabi.

Şi Berti Barbera a fost anul trecut la Atena şi poate face o comparaţie între cele două show-uri. „Am rămas plăcut surprins de public şi de sunet, care a fost peste ceea ce-am auzit în Grecia. Atmosfera creată de spectatori a fost senzaţională. Am văzut ce înseamnă să vibrezi în jurul lumii timp de 35 de ani, la ce nivel se poate cânta. AC/DC au dat o lecţie de constanţă, de continuitate, iar muzica lor are un efect social. Sunt nişte idoli care s-au născut prin propria putere. Cel mai mult mi-a plăcut momentul în care Angus Young a arătat fundul Parlamentului", s-a amuzat Berti Barbera care a adus în discuţie şi o problemă de organizare: „Eu şi prietenii mei n-am resimţit decât problema toaletelor, prea puţine la număr".

O lecţie de continuitate

Tavi Colen (fost membru al trupei Talisman) a spus că a văzut un concert „de senzaţie, iar sonorizarea a fost „perfectă". Ceva tot a avut de reproşat: tribunele VIP au fost prea departe de scenă.

Solista Oana Sârbu recunoaşte că a fost impresionată de „punctualitatea veteranilor rockului", pe care îi ascultă ocazional.
Şerban Huidu a fost şi el la concertul de la Atena, „dar la Bucureşti a fost mult mai reuşită reprezentaţia", precizează cârcotaşul.

Şerban a sesizat mici probleme cu luminile şi cu sunetul, „dar ei au cântat impecabil. Îmi spunea un prieten că e aproape ireal să reuşeşti să nu greşeşti nicio notă la chitară", a declarat Huidu.

Pentru Gianina Corondan, concertul AC/DC a însemnat „o lecţie de continuitate şi profesionalism. Angus Young s-a mişcat foarte bine, având în vedere că are o vârstă"... Intensitatea sunetului a fost o problemă pentru ea. „Mă aşteptam să se dărâme blocurile din jur şi, mai ales, Casa Poporului", a declarat Gianina Corondan.

"Mă aşteptam să se dărâme blocurile din jur şi, mai ales, Casa Poporului."
Gianina Corondan
realizator TV

"Soloul lui Angus Young degajă o energie fantastică."
Gabi Constantin
chitarist Voltaj

România a vibrat pe muzică rock

Toţi fanii români şi străini prezenţi la Bucureşti au cântat împreună cu idolii lor „Thunderstruck", „Hell's Bells" şi „Back in Black".

Punctualitatea australienilor a fost exemplară: vocalul trupei, Brian Johnson, şi-a făcut apariţia pe scenă pe acordurile piesei „Rock N' Roll Train", la ora nouă fix, după ce publicul a fost încăzit cu un montaj de imagini pe cele trei monitoare - unul central şi două în dreapta şi stânga scenei. Pe scenă a urcat celebra locomotivă, care a rămas atârnată tot timpul concertului.

„Bună seara, Bucureşti", a spus Brian în limba română, lucru care a entuziasmat şi mai mult publicul, colorat cu „semnătura" AC/DC: corniţe roşii luminoase.

O Locomotivă numită AC/DC

La fel ca şi locomotiva de pe scenă, AC/DC a demonstrat că este o maşinărie bine unsă, cu piesele sincronizate la secundă, cu acelaşi chitarist îmbrăcat în şcolar, cu un Brian Johnson cu bască, a cărui voce nu mai are aceleaşi asperităţi, dar care încă mai poate cânta celebrele hituri, şi cu un baterist care ţine ritmul cu o eternă ţigară în colţul gurii.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite