VIDEO Tony Soprano, cel mai iubit dintre mafioţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Showbizul american a fost şocat de vestea morţii lui James Gandolfini (51 de ani), actorul care i-a dat viaţă pe micul ecran unuia dintre cei mai cunoscuţi mafioţi, Tony Soprano. De-a lungul anilor, serialele ne-au prezentat diverse personaje negative, dar Tony Soprano a dus lucrurile la un alt nivel.

Interpretat de James Gandolfini, timp de şase sezoane capul clanului Soprano ne-a încântat şi ne-a făcut să-l îndrăgim, chiar şi atunci când era cu-adevărat un băiat rău.

Cu un simţ artistic de invidiat, Gandolfini l-a umanizat pe Tony Soprano şi a făcut din el un personaj cât se poate de real. Ca mulţi dintre spectatorii săi, Tony Soprano era un om care se preocupa de siguranţa familiei şi de menţinerea afacerii sale într-o lume tot mai schimbătoare. Serialul nu a impresionat prin duritatea scenelor, ci prin faptul că, pe măsură ce episoadele se derulau, ajungeam să-l descoperim pe Tony în cel mai profund mod posibil.

Timpul este una dintre cele mai grele „probe“ pe care trebuie să le treacă un serial, iar „Clanul Soprano“a reuşit să facă acest lucru. Pe măsură ce povestea avansa, Gandolfini găsea acele mici momente, mici gesturi, cu care s-a insinuat în viaţa noastră de zi cu zi. În fiecare an îl vedeam cum se lupta cu diferite probleme mondene sau de altă natură (de cele mai multe ori înfricoşătoare), oferindu-ne incursiuni în viaţa lui.

James Gandolfini nu a trădat niciodată personajul lui Tony Soprano, nu l-a subminat şi nici nu şi-a cerut scuze pentru anumite trăsături ale capului mafiei pe care le-a portretizat.

Citeşte şi

James Gandolfini, Tony Soprano din serialul HBO, a murit la 51 de ani

James Gandolfini, interpretul mafiotului Tony Soprano, era considerat „un Mozart al actoriei“

După ce am ajuns să cunoaştem atât de bine un personaj, când i-am văzut spaimele, demonii şi „bagajul“ emoţional pe care l-a dobândit de-a lungul vieţii, mai putem să-l condamnăm atunci când face câte o victimă? Iar aici intervine măiestria actorului James Gandolfini, care a creat un personaj cu care fiecare dintre noi a putut rezona. Tony Soprano întruchipat de Gandolfini a fost şi va rămâne un personaj controversat, care ne va face mereu să ne întrebăm cum a fost posibil să ajungă atât de îndrăgit şi totuşi cum a putut continua să fie atât de diabolic.

James Gandolfini, Tony Soprano din serialul HBO, a murit la 51 de ani

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite