VIDEO James Gandolfini, interpretul mafiotului Tony Soprano, era considerat „un Mozart al actoriei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

James J. Gandolfini jr, actorul care l-a interpretat pe celebrul mafiot Tony Soprano, a fost unul dintre cei mai apreciaţi „băieţi răi“ de la Hollywood.

James Gandolfini, care a încetat din viaţă la vârsta de 51 de ani, s-a născut pe 18 septembrie 1961, în New Jersey.

Mama lui, Santa, s-a născut în America şi a copilărit în Italia, iar tatăl său, James Gandolfini, este nativ din Italia. Părinţii săi au fost catolici fervenţi, iar în casa Gandolfini se vorbea italiană.

Gandolfini a absolvit liceul în 1979, a făcut baschet de performanţă, dar a fost înscris şi în trupa de teatru ale liceului.

Ulterrior a început să ia cursuri de actorie, a jucat pe Broadway, iar în 2003 a apărut într-o reclamă. Rolul care l-a făcut celebru este cel al mafiotului Tony Soprano, din serialul „Clanul Soprano“, realizat de HBO. Producţia prezintă viaţa palpitantă a unui şef mafiot care încearcă să împace viaţa de familie cu afacerile murdare ale mafiei. Acest rol i-a adus trei premii Emmy şi un onorariu de un milion de dolari pe episod.

James Gandolfini a mai avut roluri în pelicule celebre şi a interpretat un regizor de filme porno în „8mm“ şi un mafiot în „True Romance“. A mai jucat în „The Mexican“, „Get Shorty“ şi „The Last Castle“.

Vestea că actorul a încetat din viaţă i-a şocat pe apropiaţi. Nu-mi vine să cred. Eram o familie. E o pierdere uriaşă, a declarat Chris Albrecht, cel care a iniţiat seria „Clanul Soprano“ la HBO.

„Era un geniu.  A fost unul dintre cei mai mari actori ai timpurilor noastre. Oricine l-a văzut într-un rol cât de mic îşi poate da seama de acest lucru. I-am spus de multe ori că e un Mozart al actoriei“, a declarat David Chase, creatorul serialului.

James Gandolfini, Tony Soprano din serialul HBO, a murit la 51 de ani

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite